Citat:
În prealabil postat de stefan florin
prietene, nu inteleg. Daca vine Mihai in fruntea tarii ce se schimba? Stii si tu la fel de bine zicala: regele domneste, nu guverneaza. Intr-un cuvant vom avea parte tot de PSD-isti, tot de actualii Liberali, PDL-isti si UDMR-isti care vor umple din nou Parlamentul, voi da noul premier, deci ne vor guverna cum stiu ei mai bine: DEZASTRU TOTAL pe toate fronturile ca si pana acum. Deci unde e schimbarea in bine cu monarhia?
|
Prietene, dacă vine Mihai în fruntea țării, sau oricine altcineva dintr-o autentică familie regală, cel puțin nu ar vorbi cu ziaristele cu "ia zi, păsărică (...)", nici nu s-ar hăhăi non-stop la interviuri. Diferența dintre un președinte și un rege este cât între un marinar beat și un nobil. Măcar atâta ar însemna monarhia: existența la fruntea țării a unui anumit stil care obligă și impune. Se poate numi ștaif, etichetă sau mai știu eu cum. Eu nu o văd nici pe regina Angliei, nu îl văd nici pe împăratul Japoniei practicând poante a la Sarkozy. Ca urmare a acestui fapt, nici prim-miniștrii lor, care conduc efectiv guvernele, nu suferă de stil bășcălios.