Citat:
În prealabil postat de catalin2
Da, asta e buna.
|
Mai frate Catalin, fii sigur ca eu pot aprecia o persoana care nu agreeaza lucrarea Duhului Sfant prin vorbire in alte limbi.
Poate respectiva persoana iubeste lucrarea Duhului Sfant, in general, dar nu a ajuns inca sa inteleaga cum functioneaza darul vorbirii in limbi. Sau intelege dar are o parere diferita.
Este posibil sa existe pareri diferite intre crestini.
Eu nu o apreciez Ellen White pentru opiniile ei cu privire la vorbirea in limbi ci pentru impactul ei urias asupra umanitatii.
Aceasta femeie a avut un influenta benefica asupra a milioane de oameni. Noi nu suntem nici la degetul ei mic.
Citat:
E ilar, eu iti scriu sa nu mai ataci userul care scrie si tu imi raspunzi ca in mesaj am scris de tine.
|
E ilar sa-l acuzi pe celalat ca nu comenteaza subiectul ci persoana iar tu sa scrii zeci de propozitii despre el, modul lui de gandire si relationarile lui la ceilalti useri. E hilar intr-adevar.
Citat:
De cand esti pe forum nu ai observata pana acum care este invatatura ortodoxa? Nu userii ortodocsi de pe forum concep invatatura ortodoxa, ea exista demult.
|
De cand sunt eu pe forum am inteles ca invatatura ortodoxa exista demult dar parerile sunt impatite si la userii ortodocsi ca si la cei protestanti.
Eu pe forum am citit si ca Patriarhul Daniel este omul lui Dumnezeu si ca este un eretic. Ma gandesc ca invatatura ortodoxa nu poate spune in acelasi timp si „respecta-ti ierarhii!” si „denigreaza-ti ierarhii!”.
Care e ortodoxul corect?
Pe forum am citit ca nimeni nu se poate mantui decat daca vine in biserica ortodoxa, apoi ca cineva se poate mantui si la catolici si la protestanti si mai apoi ca nimeni nu stie cine se va mantui. Toti erau ortodocsi convinsi.
Care era ortodoxul corect?
Pe forum am citit ca unii useri cred ca problema calendarului e una minora, nesemnificativa pe cand altii cred ca tine de erezie si de mantuire. Si ca cine nu tine calendarul cum trebuie e anatema.
Care e ortodoxul corect?Ai vreun raspuns in afara de: „Eu!”?
Si asta ca sa vorbesc doar despre cateva opinii divergente.
Fiecare user ortodox considera ca opinia lui respecta ortodoxia adevarata stabilita demult. Daca il intrebi de argumente iti da: Sfanta Scriptura, Sfanta Traditie, Dogmele, Canoanele si Sinoadele. Si unii si altii tot pe aceleasi. Dar opiniile lor sunt in antiteza.
Priveste si tu cate discutii contradictorii au userii ortodocsi, ei intre ei.
Doar tu cu cati nu te-ai incontrat...
Citat:
Desigur ca are legatura cu miscarea carismatica, ai uitat ca tu ai spus ca e emanatia penticostalismului in alte culte?
|
Am mari indoieli ca eu as fi debitat o asa enormitate.
Miscarea carismatica este o lucrare de la Duhul Sfant, manifestata in majoritatea marilor confesiuni crestine. Penticostalii nu au monopol asupra Duhului Sfant, nu-L pot „emana” in alte culte. Ceea ce au facut penticostalii intelepti a fost doar atat: cand cei umpluti de Duhul Sfant erau persecutati de unii lideri lumesti din bisericile lor ( asa cum un timp a fost persecutata si Oastea Domnului in BOR) penticostalii nu si-au deschis bratele sa-i primeasca ci i-au sfatuit sa ramana si sa raspandeasca flacara trezirii in comunitatile lor. A fost o abordare briliant. As striga un: Aleluia!
Citat:
Are legatura cu penticostalismul, Ellen White, miscarea carismatica, precum si toate religiile cu manifestari paranormale ale duhurilor.
|
Nu te mai informa din Youtube! Acolo nu vei gasi decat un ghiveci urat morositor.
Fa un efort si citeste in Biblie despre Lucrarea Duhului Sfant, citeste lucrarile lui Simeon Noul Teolog, citeste scrierile Profesorului Eusebius Stephanou, citeste ceva inteligent despre miscarea carismatica. Si, poate, vei intelege ca nu poti pune in aceeasi oala si Duhul Sfant si paranormalul.