View Single Post
Vechi 25.02.2012, 18:27:12
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
N.Priceputu-Cea mai buna religie

P.S. Faptul ca remarcam o anume postare nu este neaparat pentru a ispiti pe cineva catre mandrie, ci pentru a indemna oamenii sa ia inca o data aminte, pentru ca au de invatat din aceste postari. Nici eu nu m-am umflat in pene cand m-am vazut in lista, ci doar mi-am dorit sa indrept acel "cu mici exceptii". Mai depinde si de om. Iar o lista cu postari care nu ne plac nu cred ca ar fi buna. Ne e de ajuns ca le-am vazut o data si am dori sa le uitam.
Exact înainte cu un minut mă gândeam să evidențiez și eu postarea lui N.Priceputul. Însă am impresia că unii ar putea pricepe înțelege distincția fină între religie și Biserică, în direcția unei eclezialități difuze, risipite în toate confesiunile și orientările creștine. Când vorbim de Biserică, ne referim în primul rând la Biserica Nedespărțită din primul mileniu și extensia ei în bisericile ortodoxe. Faptul că toată oikumena creștină este sufocată de invazia religiosului, nu schimbă cu nimic datele problemei: oricât ar fi de dezorientată axiologic în prezent, ortodoxia a păstrat în alveolele sale întregul potențial de eclezialitate dăruit oamenilor la Cinzecime.