View Single Post
Vechi 17.09.2007, 22:56:07
NiCcoleta NiCcoleta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.02.2006
Locație: Iasi
Religia: Ortodox
Implicit

Eu in clasa a 8a am avut profesor de religie un parinte care atunci cand ne-a vorbit despre Sfanta Liturghie ne-a dat si o lucrare de control.In ora de dinainte orei in care am dat lucrare ne-a dat si 2 intrebari si a zis ca una o sa ne-o dea l-a lucrare.Una din ele era :"Care sunt momentele din Sfanta Liturghie in care credinciosi inghenunchiaza?" Si ne daduse dumnealui atunci si raspunsul l-a aceasta :1.In timpul binecuvantarii marii(cand incepe Sfanta Liturghie si preotul zice "Binecuvantata este Imparatia Tatalui....")
2.In timpul vohodului mic (cand preotul iese cu Sfanta Evanghelie)
3.In timpul Sfintei Evanghelii
4.In timpul vohodului mare(s-au iesirea cu Sfintele Daruri)
5.In timpul rostirii Crezului
6.In timpul Epiclezei(de l-a "Luati mancati .." pana dupa "Pe Tine Te laudam,pe Tine bine Te cuvantam...")
7.In timpul cantarii catre Maica Domnului (de obicei se canta "Cuvine-se cu adevarat")
8.In timpul rugaciunii "Tatal nostru"

Tin minte ca eu pe atunci nu mergeam pe la Sfanta Liturghie asa ca am tocit repede in pauza acest raspuns si mi-a fost spre foos l-a lucrare(caci intrebarea asta ne-o dat-o) .Fiecare moment amintit valora 1 punct.Prima cerinta a fost sa scrim rugaciunea"Sfinte Dumnezeule" pe care ne-o spus-o si atunci parintele dar unii n-au fost atenti.Eu am luat 9 ca gresisem un raspuns.

De aici as si spune ca eu l-a ora de religie am invatat lucruri foarte folositoare.As putea spune ca am invatat sa urmaresc Sfanta Liturghie atunci cand am inceput sa merg des, pentru ca parintele a avut grija sa ne predea despre fiecare moment cate putin ,spre folos.Dumnezeu sa-i de-a sanatate si fericire!:)
Reply With Quote