View Single Post
Vechi 26.02.2012, 14:54:49
penticostalul penticostalul is offline
Banned

Data înregistrării: 02.06.2011
Locație: Intru ceruri, în Hristos Iisus
Religia: Protestant
Implicit

Citat:
În prealabil postat de roxanapopa70 Vezi mesajul
am tot respectul pt cultul penticostal si alti neoprotestanti dar am si o mare intrebare:cit platiti anual pt biserica voastra(ma refer la taxa anuala +daruri)? v-ati gandit ce se intimpla cu banii astia?
Nu stiu daca e treaba noastra sa ne gandim unde merg acesti bani.
Cand noi crestinii, dam bani la biserica, daruim acei bani direct lui Dumnezeu.
Daca cei mandatati sa manuiasca banii Domnului faca cu ei ce nu trebuie, Domnul ii va pedepsi.
Dar spre satisfacerea curiozitatii dumneavoastra va pot spune ce se face cu banii care vin in biserica.

O biserica cu 100 de membri (darnici) strange anual cam 100.000 de lei din zeciueli si donatii.
Daca biserica sustine doi salariati cu 1300 lei venit net, plateste pentru ei (cu taxe cu tot) 50.000 lei.
Pentru facilitati, intretinere, posibile renovari/imbunatatiri ale cladirii mai plateste 30.000 lei.

Mai raman 20.000 de lei cu care sunt platite:
- lucrarile cu copiii, adolescentii si tinerii.
- studiile biblice, conferintele, tot ceea ce tine de invatatura
- evanghelizarea locala si misiunea externa
- diverse

Anul trecut in biserica noastra s-au strans cca. 200.000 de lei.
La inceputul acestui an, la sarbatoarea membralitatii s-a facut darea de seama financiara si s-a explicat detaliat ce s-a facut cu banii. Apoi, acest raport financiar scris a fost afisat la avizier. Orice membru al bisericii si orice vizitator il poate consulta oricand trece prin holul bisericii.
Dupa cum spune si Apostolul: „Prin aceasta ne ferim ca să nu ne defăimeze cineva, în această îmbelșugată strângere de daruri, de care ne îngrijim noi. Pentru că ne îngrijim de cele bune nu numai înaintea Domnului, ci și înaintea oamenilor.”2 Corinteni 8:20,21

Dar asa cum am spus la inceput, cand daruim bisericii nu dam bani oamenilor ci lui Dumnezeu.

Last edited by penticostalul; 26.02.2012 at 16:07:53.
Reply With Quote