Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu
Domnule profet [de celuloză și hârtie] observ că în ultima vreme cam călcați în străchini în zelul dumneavoastră [demn de o cauză mai bună] de a-i ponegri pe penticostali și carismatici.
Pentru informarea dumneavoastră și a altora, vă asigur că rebotezarea nu "este obligatorie" în cazul trecerii de la Biserica Penticostală la Biserica AZȘ decât în măsura în care respectivul frate o dorește. Spre exemplificare, în ultimele două cazuri din biserica mea locală s-a procedat la primirea prin vot, după ce bineînțeles s-a efectuat examinarea candidaților în comitet și în adunare.
|
Eu am discutat cu cativa pastori adventisti si asta a fost raspunsul primit. Nu contest ca in alte adunari adventiste lucrurile se intampla altfel. Insa dumneavoastra aveti un discurs ecumenic care nu se potriveste cu doctrina BAZS, asta e remarca mea. Un lucru este cert: BAZS nu face parte sau, mai precis spus, nu "contribuie" cu membrii pentru diferitele miscari de reinnoire carismatica, care au loc in sanul bisericilor catolice, episcopaliene, lutherane, congregationaliste etc. Asta ca sa nu ne departam de topic! Cert este ca eu personal cunosc cateva persoane (o familie) actualmente penticostali, care inainte fusesera adventisti, insa mergand si pe la penticostali o vreme, au dobandit o vorbire in limbi, ceea ce le-a atras excluderea din BAZS.
BAZS este o biserica individualista, nefacand parte din nicio alianta de tip ecumenic, precum baptistii, cde, penticostalii etc. BAZS merge pe linia proprie, ceea ce eu zic ca e foarte bine, pana acum Domnul i-a ferit de contaminarea cu duhuri necurate, nimeni nu tremura, nimeni nu cade pe spate s.a.