Subiect: o stire noua
View Single Post
Vechi 18.09.2007, 13:31:28
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.03.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de flory25
mirean,iarta-ma in primul rand daca incomodez cu ceva dar din cate am inteles eu normal cel care tine interimatul patriarhului nu are dreptul sa candideze apoi la scaunul patriarhului nu? corectati-ma daca gresesc(am vazut asta de vreo 2-3 ori la stirile protv cand a murit patriarhul si apoi inainte de alegerea noului patriarh)
Ce ai vazut tu la ProTv este inexact. Asta pentru simplul mitiv ca Mitropolitul Banatului s-a grabit sa comunice presei din Romania, fara a consulta Sf. Sinod, ca, in virturea vechimii in hirotonie va asigura interimatul.
Problema este ca, potrivit statutului BOR, neaprobat inca, ar fi putut face acest lucru. Dar cum statutul inca nu era aprobat....se respecta vechea lege.
Astfel, in calitate de "locum tenens" (loctiitor) si primul dupa patriarh (potrivit vechilor reglermentari) a venit la conducere. Mai mult, a doua zi dupa moartea patriarhului Sinodul paermanent a decis ca IPS daniel sa asigure interimatul.
Reglementarile BOR permit celui care asigura interimatul sa candideze la functia de patriarh, cu conditia sa se autosuspende in ziua alegerilor, lucru care s-a si intamplat.
Inca ceva...sursele tale de cunostinte teologice sunt ProTv (eventual internetul)???
Reply With Quote