View Single Post
Vechi 27.02.2012, 23:10:45
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

În Biserică nu există stil de viață uniform. L-am cunoscut și prețuit pe părintele Cleopa, ba chiar mi-a proorocit la un moment dat ceva ce nu s-a împlinit încă, dar am fost foarte aproape și mi-e teamă că am ratat momentul.

Acest topic este dedicat realității trăite, nu teoriilor. Știm care sunt exigențele vieții creștine, acum să vedem ce reușim să facem cu viețile noastre concrete. Nu există alt scop al unui cuplu, în afară de pătrunderea cât mai adânc în taina iubirii. În asta constă asemănarea cu Dumnezeu.

Binele psihologic este anticamera binelui duhovnicesc. Uneori se poate și fără el, dar slavă Domnului că avem la îndemână o mulțime de posibilități, atâta timp cât rămânem ancorați în Hristos și în Biserică.

App, poate nu știi că părintele Cleopa avea un discurs bine adaptat înțelegerii fiecăruia. Eu l-am auzit spunând: ”ăstora din lunca Siretului trebuie să le bagi frica în oase, altfel nu se lasă de păcate”. Dar avut și momente de mare profunzime și delicatețe duhovnicească, el știind foarte bine ce înseamnă persoana unică și irepetabilă a fiecărui ipostas uman.

Last edited by Mihailc; 27.02.2012 at 23:25:38.
Reply With Quote