Oarecum L-a parasit sa stii,caci nu a permis nici ca paharul sa treaca de la El. Pentru ca misiunea sa se implineasca trebuia sa fie parasit de Dumnezeire,sa fie lasat in totalitate in mainile oamenilor,sa sufere ca orice om fara a interveni Tatal sa-I aline din suferinta,din teama etc. Fireste ca logic nu L-a parasit,fiind parte din Sf. Treime,insa e greu de explicat si de inteles pe deplin intregul fenomen. Si in Ghetsimani,Hristos S-a speriat,S-a infricosat,chiar daca stia ca asta e menirea Lui si mai ales era convins ca o sa invieze a treia zi. Oare de ce a facut-o? Caci S-a temut! E normal,a intervenit si firea umana,dar noi ca oameni am merge totusi mai curajosi spre moarte daca am stii ca vom invia in trei zile. Totusi la Hristos nu s-a intamplat. Ceea ce inseamna ca a fost parasit... si de Apostoli,care nu au privegheat nici macar un ceas cu El la rugaciune,dar si de parintele Sau in mare masura.
Iertare,nu vreau sa smintesc pe nimeni si nici sa vorbesc prostii,ci asa am mai citit/auzit si asa vad lucrurile,asa e cat mai "logic" cu putinta.
Doamne-ajuta!
|