Citat:
În prealabil postat de ovidiu b.
Tu o spui nu eu...acum nu o lua așa personal...mai trebuie să și râdem din când în când. Sau e interzis?
|
Domnule, nu e problemă dacă râzi sau dacă ești foarte sobru decât dacă fie una fie alta o faci din grija aia foarte mare a fariseilor cei foarte teologi sau foarte apostoli sau foarte iscusiți sau foarte postitori sau foarte meseriași în ceva sau foarte competenți și foarte apreciați ingineri, medici, arhierei ca să mimeze ei trăirea Cuvântului ori smolirea ori sfârtecarea hainelor ca să fie ei văzuți sau știuți de oameni... de oamenii tâmpiți și fraieriți de ei așa ca noi toți credulii și păcăliții inconștienți care-i apreciem pentru jocul lor viclean... căci de aia aveau ei aplecare foarte mare spre poruncile cele mici în timp ce pe alea mari nici cu degetul nu se atingeau ca să le facă: dreptatea, iubirea curată, mila neânvârtoșată împotriva Domnului, frățietatea, curăția, supunerea, munca cinstită și toate celelalte și binînțeles asemănarea cu sfinții, cu proorocii, cu drepții, cu Iisus Hristos, adică SMERENIA, răbdarea și umilința... nu pentru sine și de la sine însuși căci nu se prea poate din sine sau de la sine căci aia e defapt hoție de cele sfinte și punere de stăpânire de parcă ar fi rodul sau meritul tău cu tot datul lecțiilor apoi din dreptul Domnului, a dreptății Domnului dacă nu cumva de deasupra... sub haină de biserică.
Dar ne-a corectat Domnul pe noi, pe fariseii creștini care caută îndreptarea căci a zis: ''Pe alea mari trebuia să le faceți iar pe alea mici să nu le lăsați!'' Deci știind că iubindu-mă ai rîs de mine pricepând sensul umoristic al postării mele nu ai greșală căci răsul tău se datorează că ai înțeles ce am vrut să zic... și probabil că ai fost singurul care a reușit să citească cele 12 capete de (auto-)acuzare... și asta e dovadă clară de iubire, dacă nu cumva aveai ceva minterese ascunse, căci viclenia e foarte ascunsă și se crede vrednică, mai vrednică decât calea dreaptă a poruncii lui Dumnezeu:
-''nu mai mâncați carne, carne, carne...'' căci necredința, frica și răzbunarea vine din lăcomia pătimașe care e închinare la idoli... beroici.