Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut
Nu e tocmai cerc, dacă te uiți mai bine pe schiță. Vezi că mișcarea dreaptă nu ar explica anotimpurile de exemplu.
Deși Soarele rămîne deasupra Pămîntului (care nu este neapărat farfurie sau disc sau semisferă sau con sau trunchi de con sau ce formă vrei, căci nu știm ce este desubt și nici forma lui), pe măsură ce se depărtează de un punct lumina scade, iar pe timpul nopții se petrece același fenomen care se vede cînd un vapor se îndepărtează de țărm, imaginea lui dispărînd treptat sub linia orizontului. Explicația este că unghiul de perspectivă se îngustează atît de mult încît de la un punct formele de relief obturează lumina, nemaiajungînd la observator. Evident că acest Soare în modelul PP este foarte mic și foarte aproape de Terra, distanțele și dimensiunile fiind măsurate cu o precizie relativă.
|
Domnule mișcarea Soarelui e dreaptă dar se frânge spre polii frigului și a Lunii tot dreaptă care se frânge spre polii căldurii și așa se explică anotimpurile cu ajutorul stelelor și vânturilor, dar ele merg tot drept balansându-se și parcă se lovesc de mante însă defapt se lovesc de forțele reci respectiv fierbinți. Cred că nici nu ai citit ce am scris... că altfel nu puteai susține că mișcarea dreaptă nu explică apariția anotimpurilor!
Iar vapoarele dispar parcă sub apă din pricina unghiului de refracție datorat încălzirii la nivelul mării sau al nisipului (efect fata morgana) nu există obturări ci sunt deviate razele la nivelul mării în formă de \__/ căci nu vezi țărmul decât dacă te urci pe catarg... deci evaporarea și căldura îming imaginea în sus astfel că tu vezi doar catargul de pe mal.
Dar eu vă întrebam că dacă ar fi sferă atunci cu cât te înalți, porțiunile ce se apropie de linia orizontului ar fi tot mai întunecate din pricina curburii și a reflexiilor într-o suprafață curbă, lucru care nu se observă, deci pare că este plat denivelat la suprafață și rond în adânc fiindcă s-a format din ape ronde, căci la început a fost o sferă, o bilă, un nor dens, de apă în beznă peste care se purta Duhul lui Dumnezeu, în porțiunea de sus.