Citat:
În prealabil postat de TunsDiana
Ce alte lucruri ar trebui sa faca ortodocsii dupa parerea d-voastra?
|
In primul rand pocainta, plangerea pacatelor cu lacrimi si renuntarea la ele. Apoi cunoasterea invataturilor crestine de baza: cine este Hristos, de ce ar trebui sa Il urmam, ce este mantuirea, cum se obtine ea, ce rol are impartasania si spovedania, etc. Iar apoi practicarea celor invatate si avansarea in smerenie si pocainta. Si aceleasi lucruri imi trebuie si mie.
Darurile vin dupa o traire conforma Cuvantului lui Dumnezeu si dupa cum vrea Dumnezeu sa dea. E drept ca darurile mai vin si peste cei ce nu merita, cum a venit proorocia peste Saul sau Caiafa, dar acesti oameni nu sunt de invdiat, caci atunci cand nu esti vrednic de darul lui Dumnezeu acest dar iti poate fi spre osanda.
Citat:
În prealabil postat de stefan florin
doamna, in anul de gratie 2012 ar mai fi necesara vorbirea in limbi? V-ati intrebat de ce si pentru ce a existat in perioada apostolica vorbirea in limbi? Doamne ajuta!
|
M-am intrebat, domnule Stefan. Consider ca acest dar ar fi necesar si acum din aceleasi motive ca si atunci. Situatia nu e mult schimbata.
Dar totusi, de ce ma intrebati aceste lucruri? Vreti sa aflati mai multe, va este de folos duhovnicesc sau vreti sa ne salvati sufletul din ratacire? Cred ca v-ar fi de folos o mica introspectie la inceput de post.
Doamne-ajuta!