View Single Post
Vechi 28.02.2012, 23:36:43
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Bineinteles ca exista pareri diferite aici,insa asta nu ar trebui sa impiedice 2 crestini sa relationeze la nivelul de idei.

Ceea ce aduce in discutie Anna21 este valid-Dragobetele nu poate fi o sarbatoare crestina atata timp cat nu apare in calendarul crestin ortodox si nici nu are vreo acoperire in acest sens.
Este o alta traditie pagana care a supravietuit prin generatii ca si calusarii, mersul cu "capra",steaua,plugusorul si sorcova sau stropitul fetelor,in Ardeal.

Faptul ca este o amintire draga,de familie nu ar trebui sa intre in conflict cu canoanele crestine-sunt lucruri diferite(adica inteleg ca bunica mea draga sarbatorea Noaptea de Sanziene dar la fel de bine inteleg ca nu este o sarbatoare crestina).
Acum,este de necontestat frumusetea nevinovata,primordiala a acestor traditii ancestrale,insa doar atat,nu cred ca adauga puncte la scorul spiritual crestinizat.

Chiar daca iubirea dintre 2 oameni are un motiv maret,elogierea erosului nu-si mai gaseste loc in existenta crestina deoarece la crestini acest eros s-a trasfigurat,a devenit altceva(energia sexuala=o energie convertita,educata,canalizata spre mantuirea sufletului).
Draga Yasmina, daca binevoiesti sa te apropii o clipa de sensul intelegerii mele, revezi te rog postarea cu mesajul P.S. Episcop. Eu nu am nimic de adaugat la acel cuvant. Exprima, mai bine decat as putea sa o fac, pozitia mea privind Dragobetele.
Reply With Quote