1) Există relații împlinite?
DA. Exemplul il am la mine in familie . Mama si tata sunt casatorit de 28 de ani ,intra in al 29lea an;iar bunicii de 58 . Ei sunt exemplul, si imi doresc atat de mult sa am si eu o experienta care sa duca la acelasi rezultat.
Singura "reteta" este credinta celor 2 . Bunicul era aproape ateu cand l a cunoscut bunica. Datorita iubirii lui pt ea, el a inteles ca nu pot avea o relatie daca nu vor fi pe aceeasi lungime de unda din acest punct de vedere . Dragostea duce la incredere . Si din incredere a inceput si credinta lui .
2) Rezistă ele uzurilor fizice și psihice ale persoanelor implicate?
Cu greu , dar rezista. Tot cu credinta tare si cu pace , pt ca credinta duce la pace,de asemenea.
3) Cum se pierde dragostea și cum poate fi recuperată?
Dragostea se pierde , daca credinta descreste , daca te indepartezi de Dumnezeu . Si sunt atatea cai de a te indeparta de Dumnezeu ...
4)Care e secretul reușitei voastre?
Sper ca intr-o zi , curand sa pot povesti si care este secretul reusitei mele .
Nu mi am pierdut speranta , pt ca stiu ca inca nu am gasit persoana pe care o caut .
Trec printr-o perioada tulbure si am avut un mare soc , dar nu este vina nimanui . Dar stiu ca totul se intampla daca gresim , iar eu am gresit .mult ....
Am avut o relatie de f multi ani , prima mea relatie de cand aveam 16 ani . Am fost logoditi la 20 de ani , si la 1 an de la logodna, cand ar fi fost cel mai bine sa ne fi casatorit , nu stiu ce s a intamplat .
El locuia cu mine ,la ai mei , pt ca nu ne permiteam sa ne mutam singuri cu chirie . In urma unor discutii pe care le tot aveam, si sub influenta unchiului cu care el locuia, si a strans lucrurile si a plecat . Am fost f ranita ,si fiind la primul meu job , pe care il faceam ca hobby , in timpul universitatii,am inceput sa vorbesc la telefon si sa raspund unui baiat care lucra cu mine si care vedeam ca ma place . A fost greseala vietii mele . Viata mea a fost un dezastru apoi . El era cel mai nepotrivit baiat pe care l as fi putut alege .
Vazand ce s a intamplat , fostul meu logodnic a incercat sa ma faca sa inteleg ce greseala fac , dar apoi , a cunoscut si el o fata care nu l a mai lasat .
paradoxal este ca cel cu care ieseam era exact tipul de barbat pe care eu nu il suportam . iar ea era exact tipul de fata pe care el nu il putea suferi .
Eu nu o cunosc, tot ce stiu despre ea este din ce imi povestea el ...
Au urmat incercari de impacari intre noi , dar ori eu ma intorceam la baiatul nepotrivit , ori el la acea fata.
M am mutat singura ,in ultimul an de universitate, sperand ca vom putea consolida relatia Si ca sa vedem cum ar fi sa locuim noi 2 impreuna, doar noi 2 . Eu nu aveam habar ca el inca mai pastra legatura cu acea fata . Eu rupsesem orice legatura cu acel baiat ...
Am suferit atata, cand am aflat , era sa nu iau licenta. Dar mergeam la f multe masluri si ascultam cat puteam de duhovnic .
Am crezut din nou ca el a terminat o cu ea .
Mi a incoltit ideea ca poate ar fi bine sa ne facem o viata frumoasa intr o tara cu mult posibilitati ,asa cum visasem mai intotdeauna. Ne am pregatit actele , dar el nu prea facea nimic in acest sens , doar eu eram gata de plecare si entuzaismata .
Am plecat singura.Eram f dezamagita, si imi spuneam : va vedea el ca voi gasi pe cineva care ma va aprecia si va face totul ca sa nu ma piarda . Am cunoscut un roman si ne am mutat impreuna. Era tot ce visasem vreodata, sa locuiesc cu un baiat care sa ma iubeasca ,sa mergem la cumparaturi impreuna, sa ne plimbam cu bicicleta, etc...
Dar cel cu care locuiam era de fapt f diferit de cum il credeam . Nu mai fuma pt mine , nu mai pastra legatura cu anumiti prieteni pt mine , fusese casatorit ...
Pe masura ce imi dadeam seama ca viata mea devine un cosmar ,fostul meu logodnic incepuse sa dea iar semne.
Eu am vrut sa nu mai am nimic de a face cu el , el insa nu m a lasat .
Mi a trimis mereu mesaje ,a fost tot timpul in legatura cu familia mea. A facut planuri de casatorie si eu tot mereu asteptam ca poate va veni , ca intr adevar si a dat seama ca ii lipsesc si va veni .
Nu a fost asa. I am spus ca sunt cu cineva ,crezand ca poate il voi incuraja. Ce prostie...
Apoi ,dupa 1 an jumate , m am hotarat sa ma mut singura. De atunci sunt singura : iunie 2010.
In tara am venit de 4 ori de cand am plecat , ne am vazut de fiecare data .
Ultima data am venit in octombrie. M a asteptat la aeroport , am fost la munte ,la un restaurant , nu am ramas peste noapte . Si am facut din nou planuri de viitor . Mi a zis ca vrea o fetita.
Cu 3-4 ore inainte sa plec,am fost la niste maicute care imi sunt f dragi ,niste calugarite care ne cunosc de 10 ani , si ne stiu toata povestea,care s au luptat din rasputeri sa ne ajute si sa ne sfatuiasca pt a ne casatori odata. Una din ele , cea mai in varsta si mai inteleapta care e ca din familie pt mine , mi a spus ca ea considera ca trebuie sa stiu : el s a casatorit , si s a casatorit cu acea fata . si s a casatorit in aceeasi zi a logodnei noastre- asta o stiu de la el , am vb ulterior detaliile .
Am fost devastata ,mai ales ca nu mi a spus,nici mie ,nici alor mei . Mi am pierdut orice reper . Sunt pe cale de a lua anumite decizii gresite , dar incerc sa ma tin tare cat pot , sa nu o fac .
Imi doresc atat de mult o familie , a mea , cu pace si nimic mai mult . In tara in care traiesc , oamenii sunt departe de Dumnezeu , aud atatea drame pe zi ce trece , incat povestea mea e nimic ... Nici nu mai stiu ce sa cred si toti imi spun sa nu ma casatoresc .
Insa din toata viata si experienta mea , va spun din suflet ca cred ca totul se poate cu ajutorul lui Dumnezeu , si daca faci un efort si esti cum trebuie , Dumnezeu nu te va lasa si va iesi bine in final . trebuie doar putin efort si din partea noastra, pt a respecta ce ni se cre . pt ca regulile au fost create spre binele si folosul nostru,nu pt a ne tortura sau ingreuna viata.
Sper ca nu v am plictisit si cum o zic mereu , experienta si sfaturile mele sper sa poata ajuta cat de putin .
Doamne ajuta !
|