View Single Post
Vechi 29.02.2012, 08:40:54
Annyta
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de roxanapopa70 Vezi mesajul
normal ca am sa citesc doar despre religiile de baza.deocamdata sa vorbim de lucruri pe care le putem schimba.am mai pus intrebarea asta pt ortodocsi:nu-i asa ca ar trebui scoase cuvintele vechi din liturghii(nu inteleg slujba si tb sa stau cu dictionarul de arhaisme),nu-i asa ca ar tb scaune in biserica pt toata lumea(am vazut la manastirile grecesti ca au bancute pt toata lumea),nu-asa ca ar trebui slujba sa dureze o ora(nu patru ore ca ne plictisim,mai bine o ora si cu sens).nu-i asa ca ar trebui inlaturate obiceiurile care te duc la faliment(de ex praznicul la restaurant de lux).catolicii au facut bine pt biserica lor cind si-au tradus slujbele din latina in limba materna ca sa nu mai plece enoriasii la protestanti unde se slujea in limba materna.oare nu putem sa facem si noi un bine pt biserica nostra ca sa nu ne mai plece credinciosii la alta confesiune?nu-mi place ca in biserica e un dute vino in timpul slujbei,babutele susotesc despre politica,altii si mai rau vb pe mobil(nu prea tare)pai la 4 ore cit dureaza slujba cred si eu ca se plictisesc.am ajuns sa merg sa ma rog dupa slujba cind biserica e goala ca sa am liniste
Nu, nu cred ca trebuie scoase cuvintele vechi din Sf Liturghie.... nici nu imi vin in cap asa multe, si cu timpul le inveti pe toate.
Ref la scaune, daca ma gandesc ca Hristos a fost rastignit pe cruce, pot sa stau si eu in picioare sau in genunchi, e un exercitiu bun.
Nu cred ca slujba dureaza 4 ore. Sf Liturghie, fara Utrenie, dureaza cel mult 1 ora si jumatate, cel putin la noi la biserica.
Praznicul la restaurant de lux nu este un obicei, poate o exceptie. Eu nu am auzit de aceasta cerinta.
Nu stiu ce sa zic cu galagia, se mai intampla susoteli, si mai merge lumea prin biserica sa aduca pomelnicul la altar si dupa inceputul Sf Liturghii, dar nu chiar cum zici tu... Si unde dureaza slujba 4 ore?? Eu merg duminica la biserica pe la 8.30 iar la 11.00 slujba e gata, cu tot cu predica. Nu mi se pare prea lunga. E drept ca Utrenia incepe mai devreme, dar Sf Liturghie incepe pe la 9 si ceva, deci poti face un compromis cu timpul...
Puteti, va rog, sa imi spuneti, la bisericile unde mergeti voi cat dureaza slujba de duminica?
Reply With Quote