Citat:
Īn prealabil postat de roxanapopa70
normal ca am sa citesc doar despre religiile de baza.deocamdata sa vorbim de lucruri pe care le putem schimba.am mai pus intrebarea asta pt ortodocsi:nu-i asa ca ar trebui scoase cuvintele vechi din liturghii(nu inteleg slujba si tb sa stau cu dictionarul de arhaisme),nu-i asa ca ar tb scaune in biserica pt toata lumea(am vazut la manastirile grecesti ca au bancute pt toata lumea),nu-asa ca ar trebui slujba sa dureze o ora(nu patru ore ca ne plictisim,mai bine o ora si cu sens).nu-i asa ca ar trebui inlaturate obiceiurile care te duc la faliment(de ex praznicul la restaurant de lux).catolicii au facut bine pt biserica lor cind si-au tradus slujbele din latina in limba materna ca sa nu mai plece enoriasii la protestanti unde se slujea in limba materna.oare nu putem sa facem si noi un bine pt biserica nostra ca sa nu ne mai plece credinciosii la alta confesiune?nu-mi place ca in biserica e un dute vino in timpul slujbei,babutele susotesc despre politica,altii si mai rau vb pe mobil(nu prea tare)pai la 4 ore cit dureaza slujba cred si eu ca se plictisesc.am ajuns sa merg sa ma rog dupa slujba cind biserica e goala ca sa am liniste
|
Mai lipseste numai sa spuneti ca si Biblia ar trebui schimbata ca are cuvinte arhaice ca in rest v-ati legat de toate. Nu intelegeti ca mai intai trebuie sa va schimbati d-voastra iar cand veti face aceasta nu va mai deranja nimic din Biserica, mergeti acolo ca sa il intalniti pe Hristos, sa vorbiti cu el, sa va plangeti pacatele, nu ca sa stati pe scaun si sa asistati la un show modern care trebuie sa dureze putin pentru ca nu aveti rabdare. Praznicul la un restaurant de lux nu e obligatoriu, si la noi este slujba in limba materna, nu e in limba latina.. Este dezordine in biserica pentru ca oamenii nu respecta orarul slujbelor, nu au rabdare ca si d-voastra. Mobilul la fel este folosit de oamenii prost crescuti care nu stiu ca trebuie sa il inchizi sau sa il pui pe silent cand mergi acolo.
Nu ar trebui sa va deranjeze oamenii chiar daca fac aceste lucruri, ar trebui sa va intereseze doar rugaciunea si slujba, oamenii sunt aproapele d-voastra, stiti ca iubirea de aproapele este foarte importanta in crestinism.
Va spun aceste lucruri pentru ca si eu eram ca d-voastra ma deranjau multe lucruri, incercati sa faceti abstractie de ele, de rugat va puteti ruga si acasa de una singura, la biserica ne ducem ca sa ne rugam impreuna cu alti oameni, si sa asistam la slujba.