Citat:
În prealabil postat de fallen
Din toate cele sapte cereri ale acestei rugaciuni, pe care din ele o cereti mai mult, cu mai multa ardoare? Stiu ca ar trebui pe toate la fel, dar cred ca in anumite circumstante ne dorim ceva anume mai mult. E gresit? Vi s-a intamplat si voua?
Sa ne reamintim :
Tatal nostru care esti in ceruri,
1. Sfinteasca-se numele Tau
2. Vie Imparatia Ta
3. Faca-se voia Ta, precum in cer asa si pe pamant
4. Painea noastra cea de toate zilele da-ne-o noua astazi
5. Si ne iarta noua greselile noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri
6. Si nu ne duce pe noi in ispita
7. Si ne izbaveste de cel viclean
Amin
|
1. Fa-ma sfinta, Doamne, este singurul lucru pe care mi-l doresc. Nici saracie, nici bogatie, nici boala, nici sanatate:numai ceea ce vrei Tu,in felul in care vrei Tu, atit.
2. Imparatia Ta sa vina in mine, in sufletul meu, astfel incit prin tot ceea ce fac sa-Ti aduc slava Tie, Doamne
3.Ma supun vointei Tale, Doamne, atit in ceea ce priveste viata fizica pe care o duc intre semenii mei (pe pamint), cit si in ceea ce priveste viata duhovniceasca, interioara
4.Te rog, Doamne, sa -mi dai piinea necesara trupului, dar mai mult te rog sa-mi dai harul de-a ma hrani cu vrednicie cu Piinea Trupului Fiului Tau.
5.Iarta-mi Doamne toate greseliele, pentru ca si eu iert toate greselile aproapelui. Iar daca nu am putut sa iert din toata inima, Tu, Doamne, da-mi harul sa-l pot ierta si sa-l pot iubi pe aproapele meu din toata inima mea
6. Nu ma lasa, Doamne, sa cad in ispita pentru ca nu vreau sa te ofensez cu nimic
7. Alunga-l pe cel viclean din sufletul meu. Numai Tu poti face asta. Iar daca sufletul meu va fi gol, il vei umple Tu, Doamne, si-ti vei face salas in sufletul meu.
Nu mai stiu unde am citit ca la aceste lucruri am putea medita atunci cind spunem aceasta rugaciune.