Citat:
În prealabil postat de roxanapopa70
normal ca am sa citesc doar despre religiile de baza.
|
Ca sa ce? Ce astepti de la "cea mai buna religie"?
Citat:
deocamdata sa vorbim de lucruri pe care le putem schimba.
am mai pus intrebarea asta pt ortodocsi:nu-i asa ca ar trebui scoase cuvintele vechi din liturghii(nu inteleg slujba si tb sa stau cu dictionarul de arhaisme)
|
Astea sunt povesti de adormit copii. Ce nu intelegi? Si te rog nu raspunde cu: sunt atat de multe. Daca se poate sa dai exemple concrete.
Citat:
,nu-i asa ca ar tb scaune in biserica pt toata lumea(am vazut la manastirile grecesti ca au bancute pt toata lumea)
|
Nu nu e asa. La biserica stai in fata lui Dumnezeu si nu te duci ca la un spectacol sa te uiti. Rugaciunea necesita o anumita stare care nu poate fi data de relaxul de a sta pe scaun.
Citat:
,nu-asa ca ar trebui slujba sa dureze o ora(nu patru ore ca ne plictisim,mai bine o ora si cu sens)
|
Dar nu mai bine o facem de 10 minute? Sau nu mai bine nu mai mergem deloc ca mai mult facem pe drum? Ne rugam acasa. Sau mai bine deloc, pentru ca fiecare il are pe Dumnezeu in sufletul lui si stie Dumnezeu cat crede fiecare.
O fi chiar asa de mult sa stai 4 ore pe saptamana in picioare. Pretexte asa se pot gasi nemumarate.
Citat:
nu-i asa ca ar trebui inlaturate obiceiurile care te duc la faliment(de ex praznicul la restaurant de lux)
|
Daca nu stim ne dam cu parerea. Stiti cam care o procentul pomenilor facute la restaurant? Si de cand e traditie felul in care unii procedeaza(chiar daca ar fi majoritatea). Ai auzit cumva preotul sa spuna sa faca pomana la restaurant.
Citat:
.catolicii au facut bine pt biserica lor cind si-au tradus slujbele din latina in limba materna ca sa nu mai plece enoriasii la protestanti unde se slujea in limba materna.oare nu putem sa facem si noi un bine pt biserica nostra ca sa nu ne mai plece credinciosii la alta confesiune?
|
Au avut manageri de marketing buni catolicii. Cine a spus ca scopul BO este sa atraga sau sa imi tina astfel de "credinciosi" nu stie ce vorbeste. Scopul Bisericii e sa isi mantuiasca membri nu sa ii scoata la numar. Daca maine reducem slujba la o ora si asa atragem un miliard de "credinciosi", dar nu se mai mantuieste nimeni am facut "afacerea" secolului.
Citat:
nu-mi place ca in biserica e un dute vino in timpul slujbei,babutele susotesc despre politica,altii si mai rau vb pe mobil(nu prea tare)
|
Si asta e vina Bisericii pentru ca...???????
Citat:
pai la 4 ore cit dureaza slujba cred si eu ca se plictisesc
|
Se plictisesc pentru ca nu i-a interesat slujba si au venit cu un scop precis care nu e mantuirea.