Citat:
În prealabil postat de Mihailc
Până la urmă fetele cuminți mai sunt sau nu la modă?
Dacă fetele cuminți nu mai sunt la modă, atunci ce fel de fete sunt la modă?
A fost o vreme când erau la modă fetele cuminți?
Ce înseamnă ”fată” cuminte?
Ce înseamnă modă (în privința fetelor)?
De ce ar trebui să fie la modă fetele cuminți?
A fi sau nu fi o fată cuminte ține de moștenirea genetică, educație, cultură, sau altceva (menționați ce)?
Care e trăsătura care face diferența , calitatea de bază a unei fete cuminți?
O fată cuminte poate deveni rea și invers?
|
Nu cred ca "moda" este cuvantul potrivit ca nu vorbim de obiecte. Putem vorbi, mai bine, de "majoritate" vs "minoritate". Generalizarile sunt de prisos, la fel si categorisirea stricta/clara a populatiei.
A fost o vreme cand vedeai o dorinta mai mare de casatorie ( in contextul in care cei care vor sa-si "traiasca viata" linistiti in plan sexual, nu se avantau in casatorii ).
Mie mi se pare greu sa facem un profil al "fetei cuminti". Ea poate avea diferite tipuri de personalitati, de stil vestimentar, de pasiuni etc. Asemanarea ar fi ca vorbim de fete care vor relatii serioase, carora sa se dedice cu tot sufletul, isi doresc, cel mai probabil, o familie. Nu cauta parteneri doar pentru a face rost de experiente in domeniu, ci pentru a-si gasi "jumatatea". Nu vor sa faca pe nimeni sa sufere/ nu se joaca cu sentimentele oamenilor. Sunt oneste, deschise, iubitoare, iertatoare, poate chiar nu sunt egoiste. Si in contextul site-ului pe care ne aflam, sunt credincioase. La fel cred ca sunt si "baiatii cuminti".
Din cate am observat in jurul meu, problema nu ar fi ca majoritatea oamenilor vor sa insele, sa dezamageasca, sa-i rameasca pe altii, sa se joace cu sentimentele lor... multi isi doresc relatii frumoase, dar la un moment dat, chiar si cei mai buni si sinceri dintre ei, devin afecati de maladia secolului nostru... li se pare ca pot oricand gasi mai bine decat ce eu, li se pare ca nu ai cunoscut destule persoane ( nu au avut destule relatii) inainte de a fi siguri ca persoana de langa ei este potrivita. Sau ca pur si simplu sunt prea tineri pentru casatorie ( care in ochii multora este egala cu sinuciderea sociala.. ce prostie )... Si uite asa dau cu piciorul la relatii minunate, de ani de zile, si poate chiar la persoana cu care ar fi avut un viitor minunat, o relatie cat se poate de perfecta.
Sa ne intrebam acum... oare stim ce vrem cu adevarat de la viata noastra ?
Pentru ca daca am fi siguri de ceea ce ne dorim, nu am mai alerga dupa cai verzi pe pereti, ca si cum traim vesnic si am avea timp sa le incercam pe toate si sa facem orice. Trebuie sa ne alegem un drum si sa-l parcurgem cu iubire.