Citat:
În prealabil postat de anna21
Parerea mea bazata strict pe observatii personale: patternurile de comportament din familia lui se pot repeta in familia ta.
Ca urmare, cred ca este foarte important sa-i cunosti bine familia, sa vezi cum se inteleg intre ei parintii lui si cat respect au unul pt altul, ce inseamna pentru ei familia si ce valori promoveaza in general (cu mentiunea ca valorile promovate nu trebuie sa fie doar declarative, ca la vorbit multi sunt buni).
Daca ajuta pe mama lui in casa, te va ajuta si pe tine ca sotie etc....
|
Fara suparare, dar NU sunt de loc de accord cu aceasta idee !
Da, sunt multe cazuri in care se intampla cum zici tu. Dar trebuie sa te gandesti ca spunand acest lucru practic il pui cu capul pe butuc pentru a fi executat pe un om care provine dintr-o familie cu probleme/dezbinata. Asa cum sunt oameni care daca li se face un rau vor avea "grija" sa faca si ei la altii, asa sunt si oameni raniti, care stiu ce e durerea si n-o vor aplica in veci altei fiinte.
Generalizarile sunt foarte daunatoare, va rog, cu tot respectul, sa le evitati.
Exemplu clar : stiu un cuplu care isi doreau sa se casatoreasca. Familia ei era dezbinata, mai existau si certuri si probleme si erau si "liber cugetatori". Familia lui normala, frumoasa, iubitoare, unita si credincioasa. Cand ideea nuntii tinerilor era din ce in ce mai puternica, bir cu fugitii pe motivul ca " nu ma simt pregatit pentru o casnicie" a venit de la el. iar ea ar fi facut orice pentru o familie frumoasa cu el.
Asa ca desi in familia lor au avut un model, ei au facut exact opusul, s-au comportat complet diferit de modelul parintilor.