Da frate, inteleg bine cum spui. OK. Ce vreau sa zic e ca nu avem nici un motiv sa ne indoim de validitatea Tainei la o varsta frageda. Nu varsta sau puterea mintii unui om e criteriul validitatii. Deoarece persoana, atentie te rog frate, nu e tot una cu individul!!!
Individul e incapsulat in parametrii sai, persoana e RELATIE. Or, tocmai in si prin relatie devine de inteles de ce un bebelus poate fi botezat fara vreo indoiala.
Daca am fi doar indivizi, iar nu persoane, nici nu am putea comunica verbal ori altcumva. Am fi piese alaturate, obiecte pe o etajera. Fiecare cu inzestrarile si cu lipsurile lui. Influenta nu ar fi decat poate lectrica, magnetica, fizica in tot chipul. Dar nu sufleteasca.
Dar suntem persoane! Porti deschise larg spre semeni si spre Energia Necreata! Pe de o parte delimitati prin insusiri individuale, pe de alta deschisi la tot felul de schimburi.
Gandeste-te, cand esti la rugaciune, cum comunici cu Domnul: de la individ la individ? Sau de la persoana la Persoana? Te rog, daca binevoiesti, cugeta mai intai la asta apoi treci prin sita rodului acestei cugetari si problema Botezului. Apelez la experienta ta la rugaciune, care cred ca e tare buna. Foloseste-o o clipa, mai intai!
|