Poate ar trebui sa fiu impresionat...
Dincolo de elementele mult-intortocheate si imbarligate ale misticii iudaice, aceea catalogata de Mantuitorul Iisus Hristos in fel si chip... ca de altfel si a promotorilor ei... Deci dincolo de asta, daca credea cu adevarat in Iisus Hristos o spunea CLAR si DIRECT, nu in texte "de dezlegat" si alte mizerii iudaice cu subanteles, multiplu inteles si strategie de bataie lunga. Sa nu uitam ca "multi vor veni in Numele Sau" s.a.
Un asemenea mesaj are o singura relevanta: incurajarea mesajului apocaliptic pe care se bazeaza nenumaratele secte si organizatii finantate, nu de putine ori, tot de Marea Finanta, pentru destabilizarea Bisericii Traditionale, a crestinismului primar.
Ce a facut Sfantul Apostol Pavel dupa ce l-a aflat pe Hristos ?
L-a scris pe pergament si l-a bagat in sac ?
NU !
L-A MARTURISIT TUTUROR CU PRETUL VIETII, CU CAPUL LA TAIERE, IN ROMA - CAPITALA PAGANISMULUI: "Că eu de-acum mă jertfesc și vremea despărțirii mele s-a apropiat. Lupta cea bună m-am luptat, călătoria am săvârșit, credința am păzit. De acum mi s-a gătit cununa dreptății, pe care Domnul îmi va da-o în ziua aceea, El, Dreptul Judecător, și nu numai mie, ci și tuturor celor ce au iubit arătarea Lui." (II Tim. 4, 6-8 s.a.)
Doamne ajuta !
|