Simplu !...
Parintele Cleopa - Calauza in Credinta Ortodoxa, ai acolo tot ce vrei. Sari peste introducere, mergi direct la partea biblica.
Sa mai deschida unul gura dupa aceea... Saracii, 26 000 de secte... erezii... si alte chesti, cu biblia in mana...
Care-s mai rasariti intre ei isi fac direct biserica.
Sfanta Impartasanie ?... Dezlegarea pacatelor ?... Vai, vai, vai... singuri de sine se osandesc.
"De omul eretic, după întâia și a doua mustrare, depărtează-te, Știind că unul ca acesta s-a abătut și a căzut în păcat, fiind singur de sine osândit." (Tit 1, 3)
Nu-ti bate capu, ti-o spun din muuuulta experienta, cu logica, cu istoria si cu adevarul argumentat pe cartile lor si nu-i schimbi. Unde nu-i vreunul (sectar) dezamagit de vreun preot nevrednic, o posibila scuza sa spunem... acolo este o forma de rafinata demonizare a mintii.
E adevarat acum, comunismul ne-a omorat elita Bisericii, marii oameni de cultura, marii teologi, formatorii de opinie.
Eu argumentez simplu, fi atent:
1. Pe marturisirea de credinta a lui Petru a fost zidita Biserica, corect ? "Răspunzând Simon Petru a zis: Tu ești Hristosul, Fiul lui Dumnezeu Celui viu. Iar Iisus, răspunzând, i-a zis: Fericit ești Simone, fiul lui Iona, că nu trup și sânge ți-au descoperit ție aceasta, ci Tatăl Meu, Cel din ceruri. Și Eu îți zic ție, că tu ești Petru și pe această piatră voi zidi Biserica Mea și porțile iadului nu o vor birui." (Matei 16, 16-18)
2. Deci Biserica are existenta si continuitate istorica pana astazi, corect ? Portile iadului nu o vor birui... deci...
3. Care din aceste 99% la suta din secte au existenta istorica ? PAUZA...
De Bisericile Traditionale nu vorbesc ca e prea mult si oricum de catolici nu mai iau ca ma omoara iezuitii desi poate nu si-ar bate capul cu mine :-) Oricum, despre ei, citez pe Clark Clarton (babtist trecut la ortodoxie), lucrarea "Adevarul ortodoxiei fata de catolicism. Ce ar trebui sa stie fiecare romano-catolic despre Biserica Ortodoxa", anume "Biserica romano-catolica nu mai este nici romana si nici catolica." "Catolicismul si neoprotestantismul sunt doua fete ale aceleasi monezi". Cititi cartea inainte sa va scandalizati, vorbim pe argumente, nu-i asa ?
"Căci armele luptei noastre nu sunt trupești, ci puternice înaintea lui Dumnezeu, spre dărâmarea întăriturilor. Noi surpăm iscodirile minții si toată trufia care se ridică împotriva cunoașterii lui Dumnezeu și tot gândul îl robim, spre ascultarea lui Hristos." (II Cor. 10, 4-5)
"De omul eretic, după întâia și a doua mustrare, depărtează-te, Știind că unul ca acesta s-a abătut și a căzut în păcat, fiind singur de sine osândit." (Tit 3, 10-11)
|