Citat:
În prealabil postat de glykys
Hihi, eu cunosc un joc si mai frumos din copilaria mea. Sa gasesti cinci calitati ale unei persoane pe care nu prea o inghiteai si careia ii gaseai oricum defecte! :)
Da, intrebarea despre calitati si defecte ar putea fi gasita intr-un interviu pentru angajare... numai ca nu oi spune ca esti lenes, somnoros si cartitor daca vrei sa te angajezi undeva! :)))
|
Daa, foarte interesant să găsești 5 calități unei persoane care-ți este antipatică. Cred că este dificil să-i găsești și o singură calitate.
Mărturisesc că am avut o experiență foarte educativă în acest sens, chiar recent.
Uneori, sunt ispitită să-i judec pe ceilalți în gândul meu (apropo de defecte). Nu critic, nu vorbesc de rău pe nimeni. În schimb, în gând... cam judec. :) Și am judecat o persoană drept superficială. După puțin timp, cunoscând mai bine acea persoană, mi-am dat seama că opinia mea era profund greșită, nedreaptă și contrară realității, pentru că cel pe care-l judecasem s-a dovedit a fi un creștin autentic, plin de înțelepciune și cu o trăire duhovnicească foarte profundă. Acel creștin se află la un nivel de trăire duhovnicească superior mie și, tocmai din acest motiv, nu i-am putut înțelege de la început atitudinea și modul de gândire. Cel pe care l-am judecat atât de nedrept în gândul meu a devenit pentru mine un model de trăire autentică a credinței în Domnul nostru Iisus Hristos.
Mulțumesc lui Dumnezeu că m-a învrednicit de această lecție de viață!
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Câteva gânduri scrise de mine:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca