Legat de Vatican...
... no comment, acolo e ameteala mare, nu mai stie nimeni ce e. Oricum, unitate nu este, sunt o adunatura de ordine sub papa, este un imperiu financiar, un colos de diplomatie si servicii de informatii. Bine, catolicul evlavios si practicant de rand, Dumnezeu stie, pe masura nestiintei, poate se mantuieste, nu spun, dar cei care puteau sa cunoasca si n-au cunoscut... e alta poveste.
Ma bucur ca ai zis-o: "Daca Vaticanul are biblioteci in care nu patrunde orice mirean si alte dosare secrete chiar si fata de preotii lor ceva similar au si bisericile ortodoxe." Nimic mai fals, n-au nici o treaba ortodocsii ! La capitolul secrete suntem "innapoiati" rau. Ortodocsii sunt condusi de mosi si babe cu psaltirea si ceaslovul tocite la lumina lumanarii. Secrete... Sfinti Parinti tata. Aiba cine ce secrete o vrea, Filocaliile sunt clare. Eu sunt mirean si am acces la orice carte de-a clericilor si cunosc destui clerici. Nu-i nici o taina... nu se impiedica adevarul crestinismului primar de nici un viclesug omenesc.
Da, sunt de acord cu tine, legat de exemplul acela pe care-l dai legat de cei doi credinciosi omorati in Grecia, dar ai vazut Dumnezeu i-a proslavit cu toata secretomania impusa. Si tu, poti oricand sa mergi la orice duhovnic ti se pare tie ca se ridica la standardul tau de sfintenie... Si daca pica tot BOR-ul in erezie, sau trece la protestanti :-) mergi in Rusia, Grecia, Ucraina la ortodocsii de acolo. Care-i treaba ?
Daca esti cu Martorii lui Iehova, sunt expert pe acea organizatie... Ce vrei sa afli ?
Zic si eu acuma, imi dau cu parerea.
"Căci armele luptei noastre nu sunt trupești, ci puternice înaintea lui Dumnezeu, spre dărâmarea întăriturilor. Noi surpăm iscodirile minții si toată trufia care se ridică împotriva cunoașterii lui Dumnezeu și tot gândul îl robim, spre ascultarea lui Hristos." (II Cor. 10, 4-5)
"De omul eretic, după întâia și a doua mustrare, depărtează-te, Știind că unul ca acesta s-a abătut și a căzut în păcat, fiind singur de sine osândit." (Tit 3, 10-11)
Last edited by alexmatei; 02.03.2012 at 12:20:03.
|