Citat:
În prealabil postat de amatyyy
Eu sunt de parere ca nu trebuia sa scrii aici despre parinte, si despre tot ce a fost ...
Inevitabil, unii l-au crticat dur ,si la ce bun?
Nu au comunicat cu parintele, atunci cu ce drept se incumeta cineva sa il judece?
Stii cel mai bine situatia si de ce nu vrea parintele sa va dea binecuvantarea.
Un preot este ales de Dumnezeu si are har.
Cu ce suntem noi mai presus decat preoti sa ii judecam.
Daca in situatia cand stim si vedem ca gresteste un parinte ne rugam la Dumnezeu pentru parinte, si sa se faca voia lui Dumnezeu.
"Judecatile lui Dumnezeu nu sunt ca judecatile oamenilor."
Doamne ajuta!
|
Nu am vrut si nu vreau ca nimeni sa-l judece..
Stiu ca e greu asta, dar nu e imposibil sa vezi faptele cuiva fata de Hristos si sa vezi de greseste sau nu., iar de greseste sa-ti doresti indreptarea lui si nu osandirea sa.
Pe mine m-a interesat in primul rand sa stiu in ce masura se face ascultare de un duhovnic cand acesta clar si flagrant nu implineste randuiala Ortodoxiei., iar asta fara sa judecam faptele sale, fara sa-l osandim pe el, sau sa ne comparam noi cu el..
Fireste, ai dreptate, Adriana., oricarui preot i s-a dat har, dar acest har, din punctul meu de vedere trebuie folosit "spre bine", nu spre rau.. Si aici e nevoie de o dreapta socoteala, zic eu, ca sa vezi cat asculta el insusi de Una Sfanta Soborniceasca si Apostoleasca Biserica, pt a asculta de el.. Caci, din punctul meu de vedere e limpede: daca el, in calitatea sa de duhovnic, nu urmeaza pilda vietii Mantuitorului si depasesete "granitele" Ortodoxiei, atunci, pt ce sa asculti de el?!
De cine asculta cel ce nu asculta de Hristos?!
Si atunci, cel ce face ascultare de cel ce nu asculta de Hristos, poate fi in Hristos?!
Oricum, s-au intamplat multe intre timp si, doar pt a nu da prilej de sminteala si de judecata nu le mai afisez aici...