Citat:
În prealabil postat de glykys
Nici in biserica mea nu s-au citit anatemele, desi se facea referire la ele in pastorala Patriarhului, citita azi.
|
Eu de cand merg la biserica nu am auzit niciodata sa se citeasca Sinodiconul, nici macar nu stiam ca exista asa ceva, am aflat de un an, de cand sunt pe acest forum. Surprinzator pentru mine este ca in unele biserici si manastiri din Romania se citesc aceste anateme. Parerea mea este ca nici nu ar putea acum sa se citeasca obligatoriu in toate bisericile, pentru ca din cauza conceptiilor ecumeniste majoritatea credinciosilor cred ca cel putin BC este la fel sau aproape la fel ca BO. Unii merg mai departe, extinzand asta la toate cultele care isi spun crestine. Ca sa nu mai spun ca si multi preoti cred asta, ma refer doar la catolicism. Ar fi o confuzie pentru multi credinciosi.
Poate e bine ca lucrurile sa se faca treptat. Intamplator sau nu in Pastorala din acest an s-a introdus si un pasaj din Parintele Staniloae care aminteste de faptul ca erezia este o schimonoseala mincinoasa a omului si de pratica citirii ereziilor si ereticilor. Nimeni nu ar trebui sa isi faca griji, Iisus o sa aiba intotdeauna grija de Biserica Sa.