View Single Post
Vechi 06.03.2012, 02:22:13
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de ucenic Vezi mesajul
Iata inceputul celor prezentate mai sus.

"Pe cand se duceau ele, au intrat in cetate unii din strajeri si au dat de veste preotilor celor mai de seama despre toate cele intamplate.
Acestia s-au adunat impreuna cu batranii, au tinut sfat, au dat ostasilor multi bani
si le-au zis: "Spuneti asa: "Ucenicii Lui au venit noaptea, pe cand dormeam noi, si L-au furat."

Si daca va ajunge lucrul acesta la urechile dregatorului, il vom potoli noi si va vom scapa de grija."
Ostasii au luat banii si au facut cum i-au invatat. Si s-a raspandit zvonul acesta printre iudei pana in ziua de astazi. (Matei28:11-15)

Lectie. Personal, eu am ales sa nu mai urmaresc niciodata documentare pe National Geografic, Discovery etc. referitoare la Iisus Hristos. Nu veti vedea o lectie de credinta ci una, in cel mai fericit caz, de istorie. Hristos prezentat la TV nu este Hristos revelat in Biblie. Nicidecum. Eu nu am nevoie de dovezi istorice, arheologice pentru a-L crede pe Domnul meu si Dumnezeul meu. Citesc in Cuvantul Lui, ma rog inaintea Lui, si inima mea se umple de bucurie.
Iisus Hristos trebuie crezut din inima si numai atunci El ne numeste pe noi "Fericiti".

"Ferice de cei ce n-au vazut, si au crezut." (Ioan.20:29)
Dumnezeu nu e pterodactil ca sa avem noi de dezgropat osisoare si sa le articulam savant. Evident, cei care se ocupa cu "stiinta" pe Descopery, nu au nici o treaba cu Stiinta. Doar vand acolo bunuri de larg consum, adica subiecte de senzatie si pseudodemonstratii ca sa se mai distreze tot analfabetu (multi citesc multe, putini citesc Cartea dinlauntrul inimii). Fieste ca nu la Desopery ne facem cateheza, pocainta si desavarsirea intru Hristos. Nu merita bagati in seama decat, poate, pentru vreun chinuit al soartei care tine mortis sa vada cum functioneaza la pachet prostia, dezinformarea, demonizarea.
Istoria de acolo nu e o stiinta ci un surogat trivial adeseori.
Istoria Bisericii se gaseste in alta parte si e foarte dificil de studiat cu adevarat, dupa mica mea experienta si mai ales, desigur, dupa cuvantul altora care sunt chiar istorici.

P.S. Cat priveste presa, nu e cat se poate de evident?: fiind vorba de mass-media, adica de ceva pentru masse, presa ofera ceea ce au nevoie majoritatea oamenilor, adica massele. Din pacate majoritatea vrea porcarii si scandal, vrea batjocorirea Bisericii. Dar nu e asta dintotdeauna asa?
Situatia in care majoritatea oamenilor ar fi crestini adevarati, e SF.
Imi imaginez o lume alcatuita majoritar din sfinti si cuviosi... Oare, in aceasta lume sfanta, fie ea deocamdata imaginara, presa ar mai scrie aceleasi lucruri de scandal in Postul Pastelui?

Last edited by ioan cezar; 06.03.2012 at 02:30:50.
Reply With Quote