Citat:
În prealabil postat de florin.oltean75
Dragostea nu este un dat genetic.
|
- adica nu poate fi determinata biologic, determinata stiintific justificand astfel pozitia cuiva in societate, lume, gandirea etc. -> sufletul cuiva nu poate fi cunoscut, ce simte; felicitari pentru aceasta propozitie frumoasa.
Citat:
Cei care au 'norocul' de parinti iubitori, surori sau frati afectuosi primesc un bonus mai consistent in aceasta lume, decat altii care sunt mai mult sau mai putin privati de afectiune.
|
Nu prea cred, sunt persoane si persoane. Iar fiecare persoana se manifesta cat se poate de diferit in familii de parinti iubitori....
Citat:
Crestinilor li cere sa iubeasca, dar nu li se explica clar algoritmul acestei stiinte supreme.
|
:D, ai uitat de Sfintii Parinti (in continuare editat:), de Dumnezeu, de Sfanta Traditie, de Sf. Scriptura (sf. ed.)
Citat:
Asa ca fiecare intelege ce poate - se agata de fraze, dogme, expresii - functie de afinitate si capacitatea individuala de validare al anumitor forme de rationament logic sau scriptural.
Cei daruiti cu har, instinctiv zboara spre Dumnezeu. Dar acestia sunt putini.
In trecut si eu credeam ca ar fi fost normal sa iubesc oamenii in mod natural fara o pregatire intelectuala - si ma miram ca nu puteam genera spontan fata de semeni acest simtamant plin de caldura.
|
Eu ma gandesc mai degraba ca fiecare persoana are harul sau... nu cred ca exista ceva care sa fie cerut cu smerenie si cererea sa sa nu poata fi indeplinita de mila lui Dumnezeu.
"Cere si ti se va da, bate si ti se va deschide"... s.a.m.d.