View Single Post
Vechi 06.03.2012, 20:40:22
Adriana Cluj
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de roxanapopa70 Vezi mesajul
pe forum discuta un nr redus de oameni.daca am face sondaje de opinie in licee,facultati si peste tot unde gasim tineret daca tb sau nu sa fie actualizat limbajul bisericesc in BO ,daca dorim sau nu banci in biserica si slujbe pe intelesul tuturor care sa dureze 1 ora atunci aflam raspunsul.daca BO se va hotari sa actualizeze limbajul (sa dea DZEU) asta necesita timp nu se poate face peste noapte .poate doar asa nu vor mai pleca tinerii catre alte biserici.
Limbajul bisericesc este frumos si pe inteles si mai ales potrivit.. Cum sa-l actualizezi? sa fie cool?.
Limba romana este bogata, iar cuvintele pot avea multe nuante. Acel limbaj este consacrat, si ales de catre oameni cu traire duhovniceasca aleasa. Nu oricine a consacrat si ales acest limbaj.
Iata:
Sfanta Liturghie slujita in Biserica ortodoxa in mod curent este cea a Sfantului Ioan Gura de Aur http://www.dervent.ro/liturghia.php, iar in zece Duminici speciale (din ce stiu eu, cu cunostintele mele putine de om oarecare) se slujeste Sfanta Liturghie a Sfantului Vasile cel Mare. http://www.crestinortodox.ro/liturgi...are-88203.html

Banci in biserica sunt, pentru cei care sunt mai in varsta si nu-i mai tin puterile. Si mai stau si tinerii....
Iar in biserica se mai si ingenuncheaza; nu-i deloc obositor! Nu se sta doar jos sau in picioare.

Cum sa dureze slujba o ora? Sfana Liturghie (la noi tocmai se face cateheza Duminica la slujba de Vecernie), cu Utrenia, ilustreaza viata Domnului Iisus Hristos, de la Nastere si pana la Inaltare (iertati, vorbesc cu cuvintele mele, daca m-as pricepe mai bine as reproduce cuvintele parintelui...). Trebuie sa asculti tot cuvantul care se rosteste in biserica si atunci, incet, incet, cu rabdare, il vei intelege.

Iar Duminica, este toata ziua Domnului, de ce sa-i dedici doar o ora din ea? Macar o optime, o sesime din ea....
Am zis si eu....

Last edited by Adriana Cluj; 06.03.2012 at 21:25:34.
Reply With Quote