View Single Post
Vechi 06.03.2012, 21:10:27
xanixade's Avatar
xanixade xanixade is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.01.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru xanixade
Implicit

Citat:
În prealabil postat de JustNicol Vezi mesajul
Multi imi s\"L-am iubit din toata inima, iar el nu mi-a raspuns niciodata iubirii\". Dar daca l- ai iubit cu adevarat, de ce suferi ca el nu te-a iubit? Nu stiti oare ca iubirea adevarata nu asteapta NICIODATA, dar absolut niciodata, NIMIC in schimb. Ea este fericita ca se poate manifesta, ca se poate darui. Atat timp cat suferiti din cauza iubirii inseamna ca inca nu ati cunoscut iubirea adevarat. Daca Dumnezeu ar conditiona iubirea Sa de dragostea noastra pentru El, am sucomba cu totii intr-o clipa. Iubirea inseamna daruire totala, inseamna uitare de sine.

Ce parare aveti?
Pai, cred ca dragostea presupune si raspuns. Daca nu ar avea raspuns atunci s-ar ofili in durere, disperare si in cine mai stie ce.
Tot asa, iubirea adevarata neasteptand nici un raspuns, neprimind unul ce va face? Pana cand va astepta? Oare e lucru destept sa astepti pana la infinit, stiind ca niciodata acela/aceea pe care o/il iubesti nu te va iubi inapoi?
Cat despre conditionarea iubirii lui Dumnezeu fata de noi, cred ca e si ea conditionata, dar nu absolut, ca nici noi nu suntem absoluti - absoluti, cel mai probabil, vom deveni dupa moarte ( o problema pe care inca o mai studiez, din cand in cand); - ci mai degraba dupa intelepciunea Sa, avem cred, nu sunt chiar sigur, pilda nuntii -> iubirea care se desavarseste prin nunta.