View Single Post
Vechi 07.03.2012, 12:41:29
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana Cluj Vezi mesajul
In aceasta situatie atunci va rog pe mine sa ma programati mai tarziu, pentru ca sa cer binecuvantare pentru citirea Psaltirei si nu am fost inca la spovedit in acest post.
Va spun drept ca nu mi s-a dat niciodata de catre preot sa o citesc si atunci nu vreau ca incercand sa fac bine, si gresind, sa fac rau.
Doar pentru Acatist am cerut voie si binecuvantare, cu alte ocazii, si mi-a dat parintele, dar s-a exprimat cam asa, cum ca sa nu exagerez, cam ceva de felul asta.

Pentru Radu Stefan fiind rugaciune cu Acatiste, nu mi-am pus intrebarile acestea.

Daca veti gasi de cuviinta sa ma excludeti, ca nevrednica, nu ma supar.

Dumnezeu sa le ajute acestor copilasi!
Doamne-ajuta!
Citind acest ultim post al tau m-am gind sa marturisesc si ultimul gind :

Insasi faptul de a selectiona cazurile pt. care sa ne rugam trebuie sa fie unul facut cu multa inima si discernamint . Nu la repezeala , nu cu emotii frivole, nu citind ziarele si cautind/acceptind nume , nu vazind stirile TV, s.a.m.d.
Daca procedam asa exista posibilitatea ca intr-o jumatate de an sau un an sa adunam vreo 300-400 sau poate chiar 2000 de nume despre care nu avem nici o cunoastinta duhovniceasac , ci numai ce se da pe Media, si in felul acesta ajungem sa nu mai putem merge nici la servici sau sa ne facem propria pravila pt. ca vezi doamne suntem ocupati cu rugaciunea si cu mila asta care ne robeste si nu mai avem ce face.
Ajungem sa facem ce nu face nici un monah sau preot in mod normal si chiar si in mod exceptional. Si cine asta ? Tocmai noi, niste bebelusi in ale vietii duhovnicesti .

Tot in mod normal fiecare dintre noi , ma refer la cei care citesc regulat Psaltirea , ne rugam pt. toti suferinzii , bolnavii, saracii, neputinciosii, pt. cei care nu mai are cine sa se roage , s.a.m.d , atunci cind citim molitvele de la sfirsitul Psaltirei .

Implinirea unei nevointe de 40 de zile, este un gest cu totul special , trebuie facut in cazuri bine cunoascute, corect implinit, si in cit mai buna stare de curatie sufleteasac si trupeasca .
De aceea am spus intr-un mesaj privat ca nu trebuie sa ne grabim ci trebuie sa avem o buna rinduiala si o dreapta socoteala si nici pe departe sa ne entuziasmam de graba si sa facem acolo niste rugaciuni in timp de 40 de zile sperind , nadajduind, ca ce mai facem noi .
De asemenea trebuie sa stim cu certitudine ca infaptuirea unei asemnea nevointa ne sporeste ispitele incepind de acum ori cine stie cind !

In concluzie : sunt bucuros sa ajut semeni intru suferinta , mai ales copii , dar lucrul acesta trebuie facut cu f. mult discernamint , cunoastere si lupta duhovniceasca .

Cine vrea... cine nu, este liber sa faca precum pofteste . Viata si lupta duhovniceasac este pt. toata viata, este indelungata si sub multe forme, se face cu atentie si in cunostinta de multe lucruri. Entuziasmul sau mila simpla (Mintuitorul a spus : ,,... mila voiesc , iar nu jertfa" are un sens tare profund si nelaindemina orisicui pt. interpretari simpliste) fac mai mult rau decit bine .

NB: acum, ma supun acestei nevointe dupa cuvintul pe care l-am spus dar pe viitor voi analiza mai mult . Probabil ca ati si sesizat ca eu nu faceam parte oficial dintre cei care postau rugaciuni pt. diversi, atunci cind se solicita, desi aveam grija ca in mod particular sa fac o pomenire.