View Single Post
Vechi 07.03.2012, 16:39:56
vidoveczandrei's Avatar
vidoveczandrei vidoveczandrei is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.02.2010
Locație: oradea
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru vidoveczandrei
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton Vezi mesajul
Nu este asa, C. Russel care a fost fondatorul acestei religii, era trinitar, nu era contra razboiului (martorii lui Iehova au activat in primul razboi mondial), nu era contra fumatului (legea contra fumatului a venit prin anii 70), nu era contra transfuziilor de sange si multe dintre "profetiile" acestei religii nu sunt creatia lui, ci altii dupa el! Parerea mea e ca Rutherford, care era bolnav de cancer la colon, a adus cam tot ce este nociv in aceasta religie, fiindu-i necaz ca e pe moarte el a dat interdictia la transfuzii. Tot el a construit Beth Sarim, casa pt patriarhii care "trebuiau" sa invie in 1925 si s-a mutat el in ea. Russel era un judecator respectabil, singurul lui scop a fost acela de a studia Biblia, fiind puternic influentat de adventisti si si-a facut un grup de studiu biblic. Insa la ce s-a ajuns astazi, au fost altii care au contribuit substantial.
aceasta afirmatia mea:"Ideea este ca resping ziua de nastere sau onomastica a unui copil,care are prieteni sa vina la pe la ei sau invers daca un prieten de al sau are acea ziua nu se duce pentru ca:"credinta mea nu ma lasa sa intru in casa ta" sau "noi nu sarbatorim".Ideea este ca strica relatia om cu om.Am colega care respinge tot ce este sarbator sau martisor.A doua idee este ca Russell este devina cu "dogmele" sale.Mama mea nu mai are prietena care nu a venit la ea sa mai vorbeasca.Un prieten ajuta pe celalalt.Aceasta secta e mai periculoasa decat celalalte.Russell a uitat ca Domnul Dumnezeu inca de la Creatie a lasat liberul arbitru omului.Spuneti-va la prieteni care aveti de aceasta credinta sa-si lasa copii sa aiba parte de fericire sa si sa aiba libertatea de a vorbi cu oricine care poate sa-l faca fericit"

am inteles am gresit,imi cer scuze ca am gresit numele nu m-am prea m-am uitat destul de bine prin istorie,dar aceasta secta distrug relatia omului cu om,sau mai bine zis copilului care doreste sa-si tina aniversarea sa cu prieteni sau invers un prieten de-al sau.Ce credeti?nu credeti ca le-a luat lor libertatea?
"Cand e vorba de lucruri trecatoare si pamantesti, suntem sarguitori si ravnitori, dar cand putem agonisi atat de usor pe cele netrecatoare si vesnice, noi intarziem si trandavim."Sfantul Ioan Gura de Aur
Reply With Quote