Subiect: Sarac vs Bogat
View Single Post
Vechi 07.03.2012, 18:35:02
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
M-am intrebat de-a lungul timpului de ce se bate inspre saracie, smerenie si modestie muuulta, acestea fiind atributele crestinului adevarat??? Din ce stiu eu sunt cateva pilde in care bogatia este un dar al lui Dumnezeu pentru cei iubiti ai lui, daruind chiar unsutit. Sa inteleg ca toti oamenii de afaceri, sefii, directorii, toti bogatii, toti imparatii sunt considerati automat ca fiind pacatosi, in timp ce toti saracii sunt evlaviosi si mantuiti?????Nu poate exista om bogat care sa faca mai mult bine in lume decat pot face altii
Atitudinea sufletului față de bogăție trebuie să fie ca a unui administrator al bunurilor altuia. Noi suntem iconomi. Câtă vreme iconomisim averile după legea iubirii de oameni, Stăpânul averii ne-o menține. Dar, dacă uzurpăm dreptul lui Dumnezeu și punem altă lege în iconomia lumii, avuția se ia de la noi și se risipește. Cu orice altă lege decât cea a lui Dumnezeu avuția se risipește. În ceea ce privește avuția, trebuie să fim cu aceasta ca și când n-am avea-o.

Înțelesul bogăției: Nu sărăcia te mântuiește, nici bogăția nu te osândeșt; precum nici bogăția nu te mântuiește, nici sărăcia nu te osândește, ci cum ai sufletul tău față de bogăție și față de sărăcie.
Reply With Quote