View Single Post
Vechi 08.03.2012, 00:29:03
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de linistea Vezi mesajul
N-am inteles de ce civilizatia crestina este similara cu ortodoxia,de ce ne culcam noi linistiti cand suntem neputinciosi si de ce oftam prelung :)) suntem fatalisti da,vad ca te impresioneaza punctul de vedere al occidentalilor despre noi ortodocsii....despre Sfintii Parinti,e ceva aiurea aici,cred ca un teolog ar avea mai multe de spus despre paralela asta destul de interesanta dintre invataturi-principii si trairea spirituala.

Tu ai vrea sa auzi experiente practice cand de fapt teoretizezi foarte mult,fii mai concret/a.
Mulțumesc pentru reacție. Civilizația creștină nu este similară cu ortodoxia, n-am spus nicăieri asta. Nu mă impresionează punctul de vedere al occidentalilor, cât atitudinea ortodocșilor față de ei înșiși. În momentul de față, cel puțin în Patristică, catolicii au o expertiză mai avansată ”tehnic”, însă cu toate acestea lipsește și la ei aplicația duhovnicească.

Da, îmi doresc pe forum (și nu numai) o pondere mai mare a experienței vii, a mărturisirii, iar modul cum am prezentat situația este schematic, aproape simplist, fiind doar o invitație la cercetarea de sine (începând cu subsemnatul).