Pericolul ascuns al vorbirii in limbi: oricine marturiseste aceasta experienta, fie ca e preot catolic sau adventist(sunt si astfel de cazuri, mult mai rare, dar sunt) sau mormon, face ca dezaprobarea invataturilor catolice, adventiste sau mormone cu care "crestinatatea" (aici intelegandu-se bisericile baptiste, penticostale si altele, la noi in Romania existand "alianta evanghelica") nu este de acord sa fie fara efect, asta ducand la capitulare doctrinara, caci nu se mai poate face nimic pentru a schimba doctrina unora care marturisesc vorbirea in limbi(ei fiind considerati nascuti din nou si apoi botezati cu Duhul Sfant),chiar daca cred doctrine considerate eretice (anihilationismul adventist, purgatoriul catolic, infailibilitatea papei sau invataturile mormone, am dat doar niste exemple).
Ceea ce eu am constatat: in ziua de astazi, vorbirea in limbi duce la ecumenism, chiar daca intr-un mod fortzat (mormonul vorbeste in limbi ca si tine, n-ai ce sa mai faci, il consideri frate, lasi deoparte invataturile lui, din moment ce a primit limbile, zici ca Domnul l-a binecuvantat cu botezul cu Duhul deci omul e nascut din nou), in loc sa aiba efectul spus de Pavel, acela ca Duhul ne-a botezat pe toti ca sa alcatuim acelasi trup (1 Corinteni 12:13). "Trupul" la care face Pavel referire, a devenit in ziua de astazi, vrem nu vrem, un conglomerat de religii cu invataturi si practici total distincte. Si asta datorita vorbirii in limbi!
Bine fac ortodocsii ca nu permit astfel de manifestari. Catolicii au luat tzeapa la faza asta.
|