View Single Post
Vechi 09.03.2012, 20:42:27
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de UnOm42 Vezi mesajul
Nu doar ortodocșii zic că sunt pe "calea cea dreaptă".

Toate religiile majore propăvăduiesc că au calea cea dreaptă.

Eu cred că e mai mult o obijnuință în folosirea acestui cuvânt și nu vă dați seama că toți "ereticii", zic de fapt aceleași chestii ca voi.

Asta am observat eu, studiind și pe alții. Nu e o impresie subiectivă, doar așa stau lucrurile.
Daca ar spune aceleasi lucruri ar fi in Biserica lui Hristos. Sa ne amintim ca Hristos nu a spun doar sa facem bine, lucru pe care nu il contesta nimeni celorlalte confesiuni. Toti invata ca trebuie sa facem bine aproapelui (chiar daca au existat deviatii ele nu au tinut de invatatura confesiuniilor) si sa ne rugam lui Dumnezeu. Dar pentru asta chiar nu ar fi fost nevoie sa vina Hristos. Si Buddha a spus asta, de exemplu. Ar fi putut sa fi spus Dumnezeu asta pe munte cand a dat Legea poporului ales si sa nu fi fost doar pentru evrei ci sa o fi dat tuturor popoarelor. Dar Hristos a murit pentru omenire.
Hristos vorbeste si despre "relatiile" dintre Persoanele Sfintei Treimi, ceea ce inseamna ca e important pentru mantuire.
Hristos spune ca cel ce mananca si bea Sangele Sau are Viata vesnica, deci asta e Calea, Hristos spune ca cine crede si se va boteza se va mantui, iar cine nu se va osandi, deci si Botezul e vital pentru mantuire. Deci cei ce au de naturat Taina nu se pot mantui.
Concluzia e ca nu toti zic acelasi lucru.