Citat:
În prealabil postat de nutucutu
Concluzie: asta nu-mi place mie la protestanti: la orice lucru ei au un "numai daca...". Asta nu denota o libertate a spiritului. Arata ca traiti intre niste sabloane, in timp ce condamnati dogmele.
PS Domnul nostru a acceptat judecata chiar daca nu a fost facuta in litera si spiritul legii. Si la fel ne invata si sfintii nostri sa facem.
|
Cred ca spui majoritatea celor pe pe forum ca nu sunt tocmai cel care ii apara pe protestanti, dar de data asta sunt de acord cu ei. Chiar mai mult "ucenicul" chiar daca nu este ortodox, ca om il respect foarte mult, fara ca acest lucru sa presupun aca nu il voi contrazice cand nu sunt de acord (nu ma refer la parerile mele personale ci la invatatura Bisericii) cu ceea ce crede. Dar e normal sa existe "numai daca". Iar protestantii nu condamna dogmele. De altfel toate confesiunile au propriile dogme. Hristos insusi a spus (chiar daca nu folosit exact aceleasi cuvinte): Va veti mantui "numai daca"... Adica exista un set de reguli.
Iar Hristos chiar daca a acceptat judecata, nu inseamna ca a si fost de acord cu ea. Hristos a spus: „Dacă am vorbit rău, mărturisește ce-a fost rău ; dar dacă am vorbit bine, de ce Mă bați?“.