Citat:
În prealabil postat de stefan florin
este vreo icoana in care un sfant (sfanta) apare cu periuta si cu pasta de dinti in maini? Sau cu telefonul mobil? Asta inseamna ca nu mai folosim aceste obiecte? Eu cred ca important este scopul cu care faci sport: pentru sanatate sau doar pentru a arata bine si a atrage privirile altora. Ce, in timp ce folosesti gantera nu poti sa spui rugaciuni? Sau in timp ce alergi? Doamne ajuta!
|
1. Se pot spune rugaciuni si in timp ce fumezi , si in timp ce furi la cintar, si in timp ce bei ... si orisicind . Este adevarat ca este o irosire , dar este spunere, ca sa zic asa ! Eu am vecini care fura apa calda din reteaua blocului si in prezent dar se spovedesc si se imparatasesc ca sfintii, de 15 ani ! Adica sufletul si faptele tale pot fi lovite de zadarnicie de nici nu gindesti , sau chiar mai mult, sa te osindesti fara a prinde chiar de veste !
Numai ca nu orice vorba in care pomenesti numele lui Dumnezeu sau alte , sunt si rugaciuni . Unii folosesc numele care definesc credinta ca sa injure ? Nici macar cugetarea continua la Dumnezeu nu este rugaciune . Una-i una si alta-i alta !
Am mai avut un prieten cu 3 ore mai inainte care confunda virtutea cu orice preocupare curenta ... si nu s-a inimplat nimic ! Nu se rupe nici acum ,,hirtia" daca mai gresiti si dvs.
Sigur , sportul nu este rau in sine ... nici mincarea nu este rea in sine decit atunci cind te imbuibi, nici vinul nu este rau in sine , decit atunci cind devi betiv , nici hainele nu sunt rele in sine decit atunci cind depasesc utilitatea fiereasca de a acoperi trupul , nici efortul fizic nu este rau in sine ca doar astfel muncim la metanii sau la munca fizica a serviciului sau a treburilor casnice ci el, efortul fizic, devine rau cind capata numele de sport chiar si numai pt. ,,intretinere" . Ce este aia: intretinere ? La care parinte ati citit asa ceva, o asemenea parere, ca inteleg ca cu icoanele aveti anumite rezerve intelectuale ?
Ori de cite ori avem indoieli asupara lucrurilor din viata noastra (daca si ne-am obisnuit simtul critic cu a genera indoieli) este bine sa revenim la vesnicul Pavel : ,,... multe lucruri imi sunt ingaduite , dar nu toate imi folosesc. Multe imi sunt ingaduite dar nu toate zidesc ! " Si atunci , cu ajutorul sfintului Ap. Pavel , lucrurile se vor clarifica !
2. Raspunsul dvs. despre icoane este lapidar si in virful limbii .
Aveam alte asteptari . Acum am luat act de modul de a gindi !