Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009
Nu va pierdeti timpul cu prostii de genul wikipedia . Asta merge la mate, fizica, chimie , sudura , polizari, canalizare, vinete, cucurbitacee, stuparit, insecticide si ceasuri elvetiene .
Pt. a cunoaste istorie cititi carti de istorie scrise de autori seriosi si nepartinici sau de cei care au participat la istorie si au probitate morala. Altminteri veti innota in promiscuitate istorica fara macar sa stiti.
Este parerea mea . Dvs. nu este musai sa procedati cum va propun. Puteti alege orice cale.
|
Chiar m-am informat despre miscarea legionara si Antonescu, pentru ca am avut o discutie mai demult cu un evreu ateu. Am citit atunci si site-uri prolegionare, legionarii care mai traiesc azi incearca sa mulamalizeze actiunile violente: ca asasinatele au fost facute de o grupare separata, la rebeliunea legionara evreii au fost omorati de altii, la abator a fost doar o inventie a presei, etc. In schimb am dat si ceva pozitiv, ca pana la rebeliunea legionara nu au fost omorati evrei (s-ar putea sa fi fost 1-2 cazuri de moarte la politie).
Era copiata dupa nazism, or nazismul era o aiureala combinata cu ocultismul si darwinismul acelei epoci. Era o miscare pe modelul zelotismului, se baza si pe asasinat. De aceea e condamnata inchizitia, ca folosea metodele din Vechiul Testament. IPS Bartolomeu Anania si Patriarhul Teoctist au fost in tinerete in miscare si apoi au spus ca aceasta era o greseala, desi fermeca prin lupta impotriva comunismului si fondul ortodox.