Citat:
În prealabil postat de catalin2
Chiar m-am informat despre miscarea legionara si Antonescu, pentru ca am avut o discutie mai demult cu un evreu ateu. Am citit atunci si site-uri prolegionare, legionarii care mai traiesc azi incearca sa mulamalizeze actiunile violente: ca asasinatele au fost facute de o grupare separata, la rebeliunea legionara evreii au fost omorati de altii, la abator a fost doar o inventie a presei, etc. In schimb am dat si ceva pozitiv, ca pana la rebeliunea legionara nu au fost omorati evrei (s-ar putea sa fi fost 1-2 cazuri de moarte la politie).
Era copiata dupa nazism, or nazismul era o aiureala combinata cu ocultismul si darwinismul acelei epoci. Era o miscare pe modelul zelotismului, se baza si pe asasinat. De aceea e condamnata inchizitia, ca folosea metodele din Vechiul Testament. IPS Bartolomeu Anania si Patriarhul Teoctist au fost in tinerete in miscare si apoi au spus ca aceasta era o greseala, desi fermeca prin lupta impotriva comunismului si fondul ortodox.
|
Va recomand sa cititi ultima lucrare a lui Demostene Andronescu (Reeducarea de la Aiud) ca si Gh. Andreica (orice gasiti de el) ca sa vedeti cine a fost Inaltul Bartolomeu si cum a virat-o in puscaria Aiud a anilor '51-'54 desi fusese legionar.
Dar daca ati fi fost un cunoascator al Miscarii si al martirilor legionari din puscariile comuniste , sau macar sa fi fost un apropiat al Min . Sf. Cruce Aiud ati fi avut ocazia sa vedeti mentinerea la distanta a Inaltului Bartolomeu fata de evenimentele minastirii (cele 2 hramuri) si manifestarile adiacente sarbatorii ca si relatiile aproape protocolare dintre acesta si parintele Iustin Pirvu, tot in jurul acestor evenimente . ,,Altfel", cei doi monahi s-au inteles bine , parintele Iustin chiar fiind internat de citeva ori la Cluj , prin grija Inaltului , evitind astfel Iasul patriarhului Daniel.
In sfirsit, ma repet iarasi, exista documente scrise si marturii directe ale participantilor la viata Romaniei ale acelor vremuri , ca si a acestora.
Despre Inaltul Bartolomeu discutia este mai ampla , el devenind omul securitatii (pt. asta , si acum ma repet iarasi, spuneam ca atita timp cit in BOR exista legionari eroi in viata laolata cu turnatori ai securitatii sau chiar ofiteri ierarhi ai securitatii - si acestia nu au fost numai unul- niciodata BOR nu o sa aibe curajul ca pe eroii si martirii sai sa ii treaca in rindul sfintilor . Dar i-a facut deja poporul : Arsenie Boca, Arsenie Papacioc, Sandu-Danaiel Tudor, Parintele Ilarion, parintele Lacatusu, si multi, multi, altii care deja fac minuni prin moastele sale sau prin profetiile lor) putindu-se misca astfel in voie in SUA timp de 10 ani, in Australia, in Canada . Si cine facea aceasta ? El un legionar ! Cititi dara ceea ce v-am recomandat sau daca va este teama de a nu va schimba scara de valori , inchideti computerul si fugiti de astfel de threaduri !
Este un caz !
Un alt caz,Horia Sima de exemplu , dupa ce securitatea lui Moruzov si Carol II l-au incalecat, a reusit sa compromita definitiv in fata romanilor si sa dezintegreze Miscarea (asta si era misiunea primita contra vietii) iar dupa fuga in strainatate sa comande asasinarea legionarilor care au descoperit cu dovezi si au scris despre jocul lui !
Faptul ca C.Z.Codreanu nu a tradat cauza Miscarii pt. Securitatea regala, pt. Carol II si pt. Antonescu a facut ca familia parintilor sai sa plateasca obolul asasinarii a 3 din cei 5 copii ai sai . Ce credeti ca era in sufletul sau cum credeti ca a adormit mama acestui fiu al neamului petrecind toate acestea ? Mai ales ca la baza intrigilor care s-au finalizat cu asasinarea Capitanului era fostul prieten al familiei , savantul Nicolae Iorga . Astfel , si inca pt. multe alte lucruri , el a si avut sfirsitul pe care l-a avut ! Nu avea miinile chiar asa de curate cum a lasat istoria sa se inteleaga, istoria comunistilor.
Daca veti citi colectia Revistei ,,Puncte Cardinale", editata la Sibiu de Gabriel Constantinescu ,numerele din anii 2009-2010 , sau daca nu, puteti citi pe acest site articolul
,,Cuvant de folos al parintelui Arsenie Papacioc despre parintele Marcu Dumitrescu de la Manastirea Sihastria ", un alt titan al legiunii si mai ales al puscariilor , veti da peste marturia parintelui Arsenie Papacioc, legionar convins, care intrebat acum , in contemporaneitate, despre forta si doctrina crestina a Miscarii a raspuns :
,,Imi amintesc ca iesind de la parintele din chilie, pe un coridor m-a intrebat cineva despre Miscarea Legionara, ce este. I-am spus: n-ai sa pricepi, dar un lucru trebuie sa intelegi si sa te temi: patronul Miscarii Legionare este Arhanghelul Mihail si i-am spus troparul: "Unde umbreaza darul tau Mihaile Arhanghele, de acolo se teme toata lucrarea diavolului, ca nu sufera sa ramana langa lumina ta lucifer, care a cazut din cer. De aceea ne rugam tie: sagetile lui cele de foc indreptate cu viclesug impotriva noastra stinge-le prin mijlocirea ta, vrednicule de lauda Mihaile Arhanghele." Asta era Garda de Fier, i-am spus."
Iar eu cred ca nici dvs. nu veti pricepe . Faptele Miscarii sunt in primul rind pt. inima si abia apoi pt. minte !
Sau poate ca nici parintele Arsenie Papacioc nu este destul ca sa miste inima si constiinta dvs. intr-un sens nobil .
Intr-un asemenea caz , lucrurile se clarifica si se simplifica mult : credeti ce va este mai la indemiina !