View Single Post
Vechi 12.03.2012, 20:00:06
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de wassabi Vezi mesajul
Inteleg, am nevoie de o aprobare data de tine si alti "adevarati" ortodocsi?
Nu data de mine ci de invataturile Bisericii. Deci cum nu crezi in invataturile Bisericii nu esti ortodox.
Citat:
Cat trebuie sa platesc si la ce manastiri se poate face asta?
Prin asta arati cat esti de deschis ma minte.
Citat:
Hai, scuteste-ma de paternalism, iti repet, numai prostii au convingeri.
Printre care Hristos, apostolii, si toti sfintii in final.
Citat:
Ai o minte ingusta, limitata, nu poti vedea nimic dincolo de convingerile tale.
Pe ce te bazezi? Pe "deschiderea mintii tale"?
Citat:
Esti departe de mantuire, amice. Stiu ca tu crezi contrariul dar vei avea o maaaare surpriza, si tu si arabii care se arunca in aer in speranta ca-i asteapta raiul.
Confirmarea a ceea ce am spus mai sus: crezi ca esti inteligent si stii cum sunt altii. Nu m-ai catagorisit deloc bine.

Citat:
De ce a spus asta? Pentru oameni ca tine, oameni care au nevoie de ASIGURARI, de CERTITUDINI, oameni carora nu pot sa fie mereu mai buni si mai buni, nu pot avea mintea deschisa si alerta, oameni care cred ca odata ce urmeaza o cale (nu conteaza care) vor primi candva o rasplata. Pentru oamenii astia care nu pot altfel. Pentru ca oamenii astia au nevoie de convingere si daca nu le-o dai se pierd.
Nu exista doar o cale. Tu chiar crezi ca jumate din lumea asta va arde in focul iadului doar pentru ca nu e de rit ortodox? Tu chiar crezi ca sfintii catolici (nu vorbesc aici de religii necrestine) ard in focul iadului? Ai o minte ingusta si un suflet rau. Te bucura ideea asta, te crezi aparat, te crezi pe calea cea buna si te bucura gandul ca TU vei fi mantuit iar cei care NU SUNT CA TINE vor fi pedepsiti. Asa cum spuneam, la cata rautate ai in suflet nu te vei mantui.
Pacat ca toti Sfintii Parinti au fost "ingusti" la minte si nu era printre ei si unul asa ca tine sa le spuna cum stau lucrurile.
La fel a spus pentru oameni ca mine: "Cine nu este cu Mine este impotriva Mea".

Dar stii ce "a uitat sa spuna" ca oamenii se reincarneaza.

Citat:
Eu cred in reincarnare. Dogmele crestine o neaga insa, citata cu atentie, in Biblie se gasesc referiri la reincarnare:

n Matthew 11:14, for example, Jesus said, "And if you are willing to accept it, [John the Baptist] is the Elijah who was to come." (in romana tradus prin "Și dacă voiți să înțelegeți, el este Ilie, cel ce va să vină. ")
in John 3:3 Jesus said, "I tell you the truth, no one can see the kingdom of God unless he is born again." in romana :
3. Răspuns-a Iisus și i-a zis: Adevărat, adevărat zic ție: De nu se va naște cineva de sus, nu va putea să vadă împărăția lui Dumnezeu.
4. Iar Nicodim a zis către El: Cum poate omul să se nască, fiind bătrân? Oare, poate să intre a doua oară în pântecele mamei sale și să se nască?
5. Iisus a răspuns: Adevărat, adevărat zic ție: De nu se va naște cineva din apă și din Duh, nu va putea să intre în împărăția lui Dumnezeu.

Teoria karmica are sens si logica, omul, in viata lui pe pamant, invata cum sa ajunga la Dumnezeu, cum sa scape de suferinta etc. Daca nu reuseste, repeta cursul, cum s-ar spune. Cum explica doctrina crestina faptul ca se nasc copii saraci/bogati sau copii care au boli incurabile etc, lucru care are are sens in teoria karmica.

Last edited by Lucian008; 12.03.2012 at 20:03:06.
Reply With Quote