View Single Post
Vechi 12.03.2012, 20:28:01
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Sa iti zic ce ma enerveaza: tu esti ala care ii acuzi pe cei care nu sunt de aceeasi parere cu tine ca sunt fanatici si ingusti la minte, dar nu vezi ca face exact acelasi lucru. Diferenta e ca tu nu ai nici o baza. "Fanaticii si ingustii aia" se bazeaza pe o invatatura. Tu pe mintea ta. Ce te face sa crezi ca mintea ta poate deslusii tainele existentei?
Dar pe tine nu te-a interesat asta. Tu nu te-ai contrazis pe idei. Tu ai lansat o idee, proprie si personala, si cine te contrazice (cu argumente, daca nu e asa te rog sa argumentezi) e "fanatic".
Asa ca hai sa demontam ideile tale antiortodoxe cu argumente.

Citat:
În prealabil postat de wassabi Vezi mesajul
resentimente nu am,
Dar cum se numeste intoleranta fata de cei care nu iti impartasesc parerile?
Citat:
nu eu sunt cel care spune ca "daca ai avea bun simt ai face asta".
Pentru ca e lipsa de bun simt sa te asociezi unei institutii in invataturile careia nu crezi. Astfel denigrezi institutia respectiva.
Citat:
nu eu arat cu degetul catre cei diferiti de mine si spun ca sunt pe un drum gresit,
Dar asta ce e?
Citat:
I Esti departe de mantuire, amice.
Citat:
ca vor arde in iad daca nu urmeaza calea BOR si tot asa.
Si Hristos nu a spus asta?

Citat:
me deranjeaza insa cand vad ortodocsi care au o mare doza de intoleranta,
Prin asta arati cam cat de mult cunosti tu ortodoxia.

Citat:
Stiu, asta este problema cu oamenii religiosi, nu poti discuta cu ei.
Cant cineva nu e interesat de ideile si argumentele tale si incepe si te acuza ce ai vrea sa faca. Ai incercat sa discuti pe baza de idei si argumente?

Citat:
Orice ai spune, daca contrazici "Cartea" ai terminat-o, esti un fariseu, un ecumenist, un pagan, un satanic etc.
Dar cum ai vrea sa reactioneze cand tu le ataci credinta? Hristos a pus mana pe bici? Si Sf Nicolae a lovit cand se incerca denaturarea invataturii.
Citat:
Asa zic si musulmanii, incearca sa le zici ceva care contravine convingerilor lor si vezi reactie. Mare diferenta nu este, aceleasi minti rigide, aceleasi reactii aspre, chiar violente.
Nu faci decat sa confirmi mereu intoleranta si necunoasterea: cand ortodocsii care marturiseau invataturile Bisericii (pe toate nu doar cele de care aveau nevoie) au recurs la violenta pentru impunerea invatarurii altora. Apararea ei e cu totul altceva.