Citat:
În prealabil postat de wassabi
Evident ca multe din ideile mele sunt citite, ca si ale tale si ale tuturor. 95-98% din cunoasterea noastra nu este cunoastere directa. L-ati vazut careva pe Isus? Niciunul insa sunteti toti convinsi ca e fiul lui Dumnezeu. E hilar sa spui ca ce sustin eu pe aici nu ar fi valabil doar pt ca le-as fi preluat de la cineva, toti facem asta. Eu am citit si trait destule si ceea ce spun este trecut prin filtrul mintii mele, sustin doar ceea ce cred eu ca are sens. Puterea mintii este fantastica, trebuie s-o folosim BENEFIC, asta e tot, Isus spunea a daca ai un dram de credinta poti muta muntii. E pacat sa vezi cum oamenii refuza sa-si intareasca mintea si prefera credinta oarba, lobotomizanta. Dumnezeu vrea sa-l iubim si sa-l cautam, nu sa sa stam cu ochii in jos si sa-l preaslavim ca pe ceva de neconceput si de neprivit, asta e conceptul iudaic (de fapt caldeean) al unui Dumnezeu de neprivit, aspru, care pedepseste si trebuie temut. Dumnezeu e in noi, in tot si in toate, si ne iubeste si trebuie sa-l iubim inapoi.
|
Chiar in mesajul tau scrii cateva conceptii pe care le ai preluate din new-age. Poti cauta pe google daca nu stii prea multe despre new-age (scrii exact cuvantul asta) si o sa vezi ca aproape toate conceptiile tale se regasesc acolo.
Uite in mesajul tau le exemplific eu:
-puterea mintii. Nu are mintea nicio putere, nu misca obiecte si nici altceva. S-a incercat sa se dea o explicatie stiintifica a fenomenelor paranormale, Rudolf Steiner a incercat sa combine ocultismul cu stiinta. Nu mintea sfantului misca muntii, ci credinta sa, iar minunea o face Dumnezeu, nu acel om. La fel, levitatia, miscarea obiectelor, etc. din paranormal nu e facuta de minte, ci de ingerii cazuti care pot face si ei "minuni".
- Dumnezeu e in noi si in toate. Asta e din panteismul hindus, o conceptie opusa crestinismului. Tot de new-age e preluata si raspandita. In inavatura crestina, cea revelata si nu imaginata de oameni, Dumnezeu e in afara creatiei, dar lucreaza in lume prin harul Sau.
-reincarnarea. Tocmai din cauza asta am inceput sa citesc Biblia si am devenit credincios, ca sa vad daca e asa cum spun aia ca exista reincarnare in Biblie. O invatatura hindusa si budista, adusa tot de new-age la cunostinta publicului.
In concluzie, exact asta spun si eu, sa folosim filtrul ratiunii cand asimilam informatiile, nu doar sa le primim ca si cum toate sunt bune. Corect, daca nu suntem sfinti tot ce stim am auzit sau citit, doar ca exista tot felul de informatii, unele sunt neadevarate sau chiar despre rau. De aceea folosim filtrul ratiunii ca sa nu verse toti in capul nostru ce vor ei. tu ce crezi, hindusii si ocultistii au dreptate sau sfintii?