View Single Post
Vechi 14.03.2012, 15:03:03
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Amaaa91 Vezi mesajul
Doamne ajuta!
Am ajuns în situația în care nu știu ce sa mai fac .... Sunt creștină ortodoxa iar prietenul meu este neoprotestant, suntem de 5 ani împreună iar problema este ca trebuie sa luam o decizie deoarece nu ne putem căsători. Deși noi ne înțelegem foarte bine, eu mereu am fost afectata de situația tensionanta care exista intre religiile noastre (de ortodocși am fost văzuta ca eretica iar de protestanți ca fata din lume), am citit mult și m/au afectat mai ales discuțiile citite de pe forum-uri. M-am rugat in acești 5 ani mereu Domnului sa ma ajute sa aleg o cale ca sa ma mantuiesc doar atât ma interesează, nu conteaza in ce religie sunt, eu mereu l-am avut pe Domnul în inima si simt ca Iisus Hristos e langa mine dar in problema asta nu stiu ce sa mai fac nu vreau sa gresesc deoarece Dumnezeu este pe primul loc in viata mea. Cred ca Iisus Hristos este Mantuitorul meu si ca ma iubeste mai mult decat oricine pe lumea acesta.. . Si chiar daca suntem de religii diferite avem acelasi pareri si pot spune ca in acesti 5 ani am crescut spiritual amandoi ne/am ajutat unul pe altul.
Acum orice parere ar putea fi de ajutor... dar va rog daca postati sa nu fie cu ura .. nu stiti cat poate sa afecteze un tanar si cate lacrimi am dat pana acum pe tema aceasta ...
Multumesc
Domnul sa va binecuvinteze
Nu stiu cum sa-mi caut cuvintele ca sa nu supar pe nimeni, dar nici sa nu intelegi prin ele altceva decat Mantuitorul vrea de la tine. Sunt multe de spus si este greu sa poti concentra in cateva ganduri, nu vorbe goale, ci har. Asta doar Dumnezeu face prin cei pe care ii iubeste, inclusiv pe tine.
De la inceput vad ca sunt ceva dezavantaje pentru tine in acest moment: fiind in Postul Mare, multi dintre cei induhovniciti nici nu se gandesc sa acceseze forumul, iar tu esti lipsita asadar de ceea ce cauti si-ti trebuie. Apoi, in ciuda faptului ca toti cei dragi iti vor binele, se pare ca ei insisi sunt in inselare, neintelegand riscul in care te afli in acest moment. Iar peste toate, dupa 5 ani de convietuire fara sfanta-cununie, este de inteles cam cat de mare stapanire si influenta are inca diavolul asupra voastra. Nu mi-o lua in nume de rau. Daca tot esti aici, trebuie sa fii dispusa sa vezi exact cum stai.
Vorbesti despre neregulile din cadrul Bisericii Ortodoxe... De ce cauti "nereguli"? Peste un camp inflorit, albina cauta nectarul, iar musca - mortaciunile. Ceea ce ofera Mantuitorul Hristos prin Sfanta Liturghie este Lumina Lumii, este Viata Vesnica, ESTE Mantuirea... Niciunde in alta parte nu o vei afla, si cu totii suferim pentru fiecare suflet care se indeparteaza de Trupul si Sangele lui Hristos, datorita urzelilor diavolului. "Ca Tu esti sfintirea noastra." Asa spune crestinul ortodox in biserica. Si cu adevarat, in momentul primirii Sfintei Impartasanii, crestinul se sfinteste si devine una cu sfintii, daca si-a spovedit pacatele, s-a cait si si-a urmat canonul cu toata fiinta lui. Atunci, inainte de a primi Sfintele Taine, crestinul plange cu hohot in sufletul lui, fiindca inca se stie nevrednic pentru cinstea ce i se face.
Nu fugi de darul pe care l-ai primit. Odata plecata, stiu din viata de zi cu zi, e aproape imposibil sa mai revii in sanul Bisericii Mama. Nu te amagi cu vorbe gen "Staulul asta sau staulul celalalt, tot in tarc suntem..." Alege singurul staul pe care l-au ales si Sfintii Parinti de la care avem munti de lectii si invataturi. Ei au crezut si in rolul Sfintei Fecioare in cadrul ortodoxiei, ei au crezut si in rolul sfintelor icoane si mai ales, oricat ar fi fost de izolati veneau din timp in timp si primeau Sfintele Taine. Fara ele nu exista mantuire decat pentru acei sfinti care au murit prin inchisori comuniste sau oricum, in imposibilitatea de a primi ceea ce-si doreau cu toata fiinta lor.
Mai mult nu stiu ce sa spun. Acum, teoretic tu ai sansa unei duble mantuiri, ceea ce n-o poate intalni oricine. De ce ti s-a dat tie, poate ar trebui sa-ti dea de gandit. Cauta Adevarul. Spune-i celui cu care traiesti, ceea ce i-a spus si Filip lui Natanail: "Vino si vezi." Si roaga-te pentru Adevar. Eu nu cred ca Dumnezeu vrea sa te piarda, ci sa te intareasca in credinta. Iubeste-L pe Mantuitor si intra cu incredere in Casa Lui. Acea "Casa" recunoscuta din neam in neam, lasata noua de Sf. apostol si evanghelist Andrei. Nici nu stim noi cat suntem de privilegiati (pentru mantuirea noastra) ca ne-am nascut in Romania si nu in atatea alte locuri din lume... Avem tot ce ne trebuie AICI. "Faca-se voia Ta, Doamne." Gandeste-te bine, care este voia lui Dumnezeu? Daca constiinta ta iti va raspunde sa pleci, atunci pleaca, dar sa stii ca intr-o zi, tot constiinta ta, te va osandi. Iar asta e valabil pentru fiecare dintre noi.
Si, avand in vedere ca dintre mesajele scrise, majoritatea apartin "altor confesiuni" (asta ca sa se inteleaga ca ortodoxia este cu adevarat blanda si iubitoare, daca permite asa ceva) transmit acelasi sfat tuturor celor care au ales alta cale de... mantuire decat ortodoxia. Fratilor, veniti si vedeti. Dumnezeu va iubeste. Daca vreti cu adevarat ceva, rugati-L sa va lumineze si intrati in Casa Lui, acolo unde diavolului i se decimeaza puterile, iar voi puteti primi Harul lui Dumnezeu. Veniti si vedeti cu ochii vostri. Cat inca e Lumina...
Doamne-ajuta.

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote