Citat:
În prealabil postat de Amaaa91
Ce spui tu este religia ortodoxa si cunosc sinoade si canoane.. problema este ca desi sunt ortodoxa si cred in sfintii si in Maica Domnului nu gandesc la fel.. si mai ales cu icoanele.. La inceputuri si in ceea ce scrie in biblie ca daca tot afirma ca e sfanta scriptura calauza noastra, ca asa spunem si noi ortodocsii, nu erau icoane mijlocitori etc.. (o sa/mi gasesti versete care ar putea aduce la existenta la asa ceva sunt sigura) pe mine ma intereseaza sa ma mantuiesc si daca nu ma rog unui sfant anume si vreau sa ma rog lui Iisus Hristos care s-a jertfit pentru mine si ma iubeste mai mult decat parintii mei nu imi primeste rugaciunea? trebuie musai sa ma rog la un sfant? Eu pe Maica Domnului o vad ca pe mama mea, si ma rog ei ca sa il roage pe Fiul ei atunci cand simt nevoia unei mame. Iar sfinti da sunt mereu impreuna cu noi, dar sunt tot oameni, ce au spus apostolii nu pe noi sa ne slaviti(o sa caut exact versetul dar toata lumea il stie).
Nu stiu sincer ce sa mai spun .. simt ca înnebunesc 
|
Amaaa, incearca sa te calmezi si sa o iei usurel... chiar nu am vrut sa iti creez si mai multa tulburare prin mesajul meu... sa te lumineze Dumnezeu!
Noi, ortodocsii, nu suntem cu citatele din Biblie!
Pentru noi doua sunt izvoarele credintei: Biblia si Sfanta Traditie, la paritate. Ideea este ca Hristos nu a scris nicio carte, nici macar Biblia, ci a predicat oral, iar Evangheliile au fost scrise mai tarziu, tot din ce se pastrase prin viu grai, bineinteles, prin insuflarea Sfantului Duh. La fel si VT a fost scris muuult dupa ce s-au petrecut acele evenimente relatate, dar oamenii stiau intamplarile petrecute cu Adam, Eva, patriarhii si le transmiteau mai departe, generatiilor urmatoare, prin viu grai, habar nu aveau sa scrie si sa citeasca. Oricum, in Biblie gasim doar o mica parte din ce a fost si sa stii ca Biblia, asa cum o avem noi astazi, s-a format tot in perioada sinoadelor.
Sfintii au fost oameni, e adevarat, dar acum au ajuns in fata tronului sfintei Treimi,prin harul pe care l-au primit si cu care au lucrat fapte de mantuire in timpul vietii si cu care mai lucreaza si acum pentru cei care li se roaga, dar stii ca si Hristos a fost om, si Dumnezeu si om...
Da, asa e e religia ortodoxa, adica religia ta, Amaa... Eu sunt sigura ca de cunoscut o cunosti, dar incearca sa o si traiesti! Te va scapa de multe tulburari si iti va aduce bucurie senina in suflet, bucurie pe care o poti impartasi si celui pe care il iubesti. Sa iti ajute Dumnezeu!