View Single Post
Vechi 14.03.2012, 23:19:40
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Amaaa91 Vezi mesajul
problema este ca desi sunt ortodoxa si cred in sfintii si in Maica Domnului nu gandesc la fel.. si mai ales cu icoanele.. La inceputuri si in ceea ce scrie in biblie ca daca tot afirma ca e sfanta scriptura calauza noastra, ca asa spunem si noi ortodocsii, nu erau icoane mijlocitori etc.. (o sa/mi gasesti versete care ar putea aduce la existenta la asa ceva sunt sigura)
Da,pot sa-ti arat ca era plin de icoane si in Vechiul Testament,versete sunt destule,slava Domnului. Deci daca Biblia marturiseste despre existenta lor,de ce negi/ignori acest lucru? Deja ai inceput sa capeti influente neoprotestante

Citat:
nu ma rog unui sfant anume si vreau sa ma rog lui Iisus Hristos care s-a jertfit pentru mine si ma iubeste mai mult decat parintii mei nu imi primeste rugaciunea? trebuie musai sa ma rog la un sfant?
Nu e musai. Unde scrie asta? Sau mai bine spus de unde ai scos-o? Iarasi idei neoprotestante,care nu sunt altceva decat inventii de-ale lor. Deci nu e musai,dar e de ajutor! Ia zi-mi,eu daca m-as ruga pt. tine ar fi pacat? Sau daca tu ai face-o pentru mine,ar fi pacat? Nu. Dar ne-ar ajuta aceste rugaciuni. Deci daca te-ar ajuta rugaciunea mea,a unui simplu om,si pacatos pe deasupra,oare nu te-ar ajuta infinit mai mult rugaciunea unui sfant,care este iubit de Dumnezeu si se afla in Imparatia Sa,in fata Tronului Ceresc? Deja e mandrie sa credem ca (doar) prin rugaciunea noastra putem sa ne mantuim,avand in vedere cat de pacatosi suntem in acest veac...

Citat:
Eu pe Maica Domnului o vad ca pe mama mea, si ma rog ei ca sa il roage pe Fiul ei atunci cand simt nevoia unei mame.
E mai mult decat o mama,ei i s-a inchinat si Ingerul Domnului ("Gavriil, cel ce stă înaintea lui Dumnezeu"),chiar si Ioan Botezatorul,inca nenascut fiind,"când a auzit Elisabeta salutarea Mariei, pruncul a săltat în pântecele ei". Deci cu atat mai mult suntem noi datori sa ne inchinam ei.

Citat:
Iar sfinti da sunt mereu impreuna cu noi, dar sunt tot oameni, ce au spus apostolii nu pe noi sa ne slaviti(o sa caut exact versetul dar toata lumea il stie).
"Au nu știți că sfinții vor judeca lumea?" (I Corinteni 6,2)

Citat:
Nu stiu sincer ce sa mai spun .. simt ca înnebunesc
Stai linistita,intelegem cu totii prin ce treci. Pastreaza-ti credinta,spiritul de discernamant,roaga-te,gaseste un duhovnic bun,si vei gasi rezolvare. Insa doar prin Biserica,cea una-singura,lasata de Domnul nostru Iisus Hristos.

Doamne-ajuta!

Last edited by Raoul; 14.03.2012 at 23:26:13.
Reply With Quote