Citat:
În prealabil postat de ucenic
Acesta a fost inceputul postarilor mele la topicul deschis de tine.
Si aici s-a ajuns...
Ce vei primi de la un ortodox? Iti va cita din Sf.Traditie, din Sf.Parinti si din Sf.Canoane.
Ce vei primi de la un eterodox? Iti va cita la nesfarsit din Biblie.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ama, tu treci printr-o incercare cand vezi ca toate sunt impotriva ta. Este acum o vreme in viata ta cand si un sfat dat cu intentii bune si dintr-o inima curata il primesti cu greu. Nici fratii tai ortodocsi de pe acest forum, care au postat mesaje cu toata sinceritatea, nu te-au convins. Eu cred ca in casa ta, cu parintii tai, poate si in lume, cu prietenii tai, lucrurile stau asisderea. Stresul acestui mariaj imposibil este prea mare pentru tine. Si totusi voi doi il vreti posibil!
Da-mi voie sa imi exprim in continuare pozitia.
Tu vrei sa-ti pastrezi mantuirea. Vrei deci un lucru bun. Cel mai bun. Dar in definitiv ce este mantuirea aceasta? Ce speri tu de la ea? Si cine ti-o poate da? Oare ea se poate pierde? Daca da, definitiv si irevocabil?
Spre a intelege putin mai bine despre mantuire, te rog priveste putin peste aceasta postare. Priveste ma intai, si comentam dupa aceea.
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...eritat&page=53
|
Am citit si asa cred si eu ca Iisus Hristos este mantuitorul nostru si ca este o lucrare permanenta. Eu nu am fost asa prinsa de religii, ce sa fac cum sa cred, ma mantuiesc nu ma mantuiesc. Acum m-am speriat si am intrat in panica deoarece trebuie sa i-au o decizie ori raman in religia mea ori trec la alta religie.
Daca era dupa mine mergeam in amandoua partile, eu il simt pe Dumnezeu, aceeasi bucurie fericire, moment care nu as vrea sa se mai termine, implinire atat in slujbele ortodoxe( in special la cantarile noastre de la antifoane si pana la sfarsit) cat si in programul de la crestini.
Stiu ca ce am spus acum o sa/mi sara fratii mei in cap si probabil au si dreptate daca doar ortodoxia este corecta.
Nu am trait intr-un mediu doar de ortodocsi, am crescut in Italia intre catolici si multe alte religii si am invatat ca trebuie sa iubesc pe toti si sa nu/i judec, iar biserica am avut romana de ortodocsi( cladirea data de catolici).