View Single Post
Vechi 15.03.2012, 01:37:56
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Amaaa91 Vezi mesajul
Am citit si asa cred si eu ca Iisus Hristos este mantuitorul nostru si ca este o lucrare permanenta. Eu nu am fost asa prinsa de religii, ce sa fac cum sa cred, ma mantuiesc nu ma mantuiesc. Acum m-am speriat si am intrat in panica deoarece trebuie sa i-au o decizie ori raman in religia mea ori trec la alta religie.
Daca era dupa mine mergeam in amandoua partile, eu il simt pe Dumnezeu, aceeasi bucurie fericire, moment care nu as vrea sa se mai termine, implinire atat in slujbele ortodoxe( in special la cantarile noastre de la antifoane si pana la sfarsit) cat si in programul de la crestini.
Stiu ca ce am spus acum o sa/mi sara fratii mei in cap si probabil au si dreptate daca doar ortodoxia este corecta.
Nu am trait intr-un mediu doar de ortodocsi, am crescut in Italia intre catolici si multe alte religii si am invatat ca trebuie sa iubesc pe toti si sa nu/i judec, iar biserica am avut romana de ortodocsi( cladirea data de catolici).
Nu-ti sare nimeni in cap, imi pare rau ca nu am timp sa-ti scriu mai mult.

Una este iubirea si cu totul altceva este trairea in adevar. Tu poti iubi pe cei de alte confesiuni FARA a le da dreptate. Daca ii iubesti te doare inima pentru cei care sunt in ratacire, asta nu inseamna ca tu crezi in "adevarul" altora.

Nu ni se cade noua sa judecam, asa este. Dar totusi stim ca este o diferenta intre cel caruia Dumnezeu i-a dat mult (ortodoxul) si unul care a crescut intr-o credinta pagana. De la cel caruia i s-a dat mult, se va cere mult.

Scopul vietii crestinului este dobandirea Duhului Sfant. Nu mai putin.
Crestinismul NU este o suita de norme morale.
Daca moralitatea exemplara ar fi fost suficienta, sau chiar ascultarea de Dumnezeu, atunci dreptii si profetii Vechiului Testament ar fi ajuns in rai, dupa moarte. Dar nu! Nimeni nu a ajuns acolo decat dupa jertfa Domnului nostru Iisus Hristos.
Deci vezi ca este nevoie mai mult de moralitate pentru mantuire. Deci nu te uita la cei din alte confesiuni ca duc o viata exemplara (in opinia ta, poate). Aceasta nu mantuieste.

Calea catre mantuire o gasim numai si numai in Biserica ortodoxa. Si nu este o exagerare. Acolo exista lucrarea Harului prin sfintele taine.
Stii probabil ca nu ai Sfanta Euharistie in alta parte. Nici Taina spovedaniei fara de care cine poate sa se mantuiasca? Ca nimic necurat nu va intra in Imparatia cereasca. Dar noi gresim si pacatuim ceas de ceas.. Cum sa te cureti fara Taina spovedaniei si ascultarea de duhovnic?
Sunt multe de spus..

As propune sa expui nelamuririle tale si poate incetul cu incetul vom reusi sa iti oferim raspunsuri.. Daca timpul permite.
Dumnezeu sa te ajute.
Reply With Quote