View Single Post
Vechi 15.03.2012, 12:43:45
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ucenic Vezi mesajul
Si totusi ei se iubesc.... Iar iubirea aceasta este vie, frumoasa, bucuroasa pana cand vine vorba de oficializare. Sudura aceasta care trebuia sa dea confort aduce cu ea confuzie...
Ce iubire mai e si asta? In numele carui Hristos? Am inceput sa traim dupa legi care ne osandesc, iar acum amestecam voia lui Dumnezeu cu iubirea. Sunt 5 ani de mare pacat in care NU am facut voia lui Dumnezeu ci a vrajmasului, care acum stapaneste prezentul acestor tineri. Nu mai visati. Nu e in puterea noastra sa schimbam ceva. Doar Dumnezeu poate, iar asta nu se va intampla pe forum, (daca se va intampla), ci acolo, in Biserica Lui cea Adevarata. Restul e risipa de vorbe si exces de orgoliu.

Citat:
Cu ce te vezi tu ortodoxule, mai desavarsit in inchinarea ta decat un indonezian proaspat intors de la voodoo la Hristos? Vedeti cum stiti voi sa atarnati lanturile dogmelor si stransorile formelor pe trupurile acestea plapande? Dragoste este asta? La asta v-a chemat Hristos?
Nu te juca de-a inteleptul, dragul meu. Priveste-ti propria umbra. Daca o vei descoperi, inseamna ca esti in Lumina lui Hristos. Ma tem insa ca tu n-ai (mai) primit Lumina Mantuitorului de cand de-ai desprins de Harul Lui, presupun prin propria vointa. Dragostea de care vorbesti este acolo unde am tot spus-o si repet ca o moara stricata: "Veniti si vedeti." Iar tu, ucenice (ma intreb al cui ucenic esti, daca nu primesti sfanta euharistie?) oricata miere ai pune in vorbele tale, nu vei putea fi niciodata un bun examplu. Noi, ortodocsii, pe acest forum, nu insemnam nimic. Toleram si facem compromisuri fiindca suntem oameni cu limite si slabiciuni. Nu conteaza ce cred eu sau oricare dintre ceilalti, ci ce crede Dumnezeu si ce vrea El de la noi. Ne vrea rataciti de turma? Ne vrea decimati in sute de confesiuni, care mai de care pretinzand ca detine adevarul? Adevarul este UNUL.Nu-l pot schimba eu si nimeni altcineva. Voi doar refuzati sa-l vedeti. Sfintii parinti ne-au lasat sfinte moaste. ESTE un adevar incontestabil. Harul lui Dumnezeu a fost cu ei mereu, fiindca au fost smeriti si au dus o viata sfanta si desavarsita. Au facut minuni si continua sa faca in fiecare clipa. Iar acesti sfinti, TOTI, au preamarit si pe Preasfanta Fecioara, s-au inchinat la sfintele icoane (care si astazi sunt facatoare de minuni sau izvoratoare de mir) si nu au tradat niciodata Sfanta, Soborniceasca si Apostoleasca Biserica, participand sau savarsind ei insisi sfintele liturghii, unde Ingerii din ceruri insisi coboara pentru savarsirea Sfintelor Taine. Daca sunteti orbi si nu vedeti Lucrarea lui Dumnezeu, ci omul slab in sutana, ramaneti voi orbi, dar nu incercati sa-i mai orbiti si pe altii. Pentru cel care Dumnezeu vrea sa-l intoarca, ACOLO in sfanta biserica, ii va arata Adevarul, iar el, daca vrea cu adevarat si-I cere asta lui Dumnezeu in suflatul lui, va simti acest har, indiferent cate pacate ar fi avut si indiferent daca acel preot care savarseste sf. liturghie, are sau nu slabiciuni ca si om. Pentru slabiciuni, va da el socoteala, nu noi. Noi suntem cei care trebuie sa ascultam Cuvantul, nu sa urmarim pacatul celuilalt.

Citat:
Haideti (...) sa parasim fiecare tot ceea ce ne desparte ca si crestini si sa ne unim prin Singurul care ne poate uni - Hristos, intr-un lant de rugaciune pentru acesti copii. Sa le spunem si lor sa o faca impreuna cu noi. Si sa nadajduim ca Cel ce S-a rugat Tatalui ca toti sa fim Una, va asculta ruga noastra. Eu am certitudinea ca daca copii acestia isi pun toata nadejdea inimilor lor in Singurul care poate aduce izbavire, viata de sot si sotie poate incepe ca si un singur trup sub binecuvantarea Singurului care o poate da, Iisus Hristos.
Sigur. Ne vom transforma cu totii intr-o noua MISA, (poate te-ai gandit si la un guru anume). Nu, dragul meu. Daca vrei sa te rogi cu mine, vino acolo, in Biserica pe care ai parasit-o si ne vom ruga impreuna. Si pentru tine, si pentru mine si pentru ea, care inca mai poate fi considerata crestina ortodoxa, nu stiu pana cand... Dar eu sincer sunt foarte foarte sceptic si aproape sigur ca pledez pentru o cauza de mult pierduta, fiindca un razboi cu diavolul nu am cum sa-l castig, daca Dumnezeu nu ingaduie asta.

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote